Memfis: Hjuit iznenadio Blejka

Australijski veteran Lejton Hjuit poslao je 3. nosioca Džejmsa Blejka kući sa turnira ATP 500 koji se u Memfisu igra za nagradni fond od 1.22 miliona dolara.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.02.2009.

10:09

Default images

Hjuit je napravio iznenađenje dana pobedivši Blejka sa 3:6, 6:1, 6:4. Nekadašnji broj jedan uspeo je da se vrati posle izgubljenog prvog seta i da popravi svoj međusobni skor sa Blejkomom na 8:1. Bez obzira na dotadašnji skor, Amerikanac je snažno ušao u duel, željan da što pre sa terena počisti trenutno 103. igrača na svetu.

Hjuit, koji je prošle sezone imao dosta problema sa povredama, pobedio je u drugom kolu zemljaka Krisa Gućionea. Njih dvojica će predstavljati svoju zemlju na Dejvis kup meču protiv Tajlanda u martu.

Prvi nosilac Amerikanac Endi Rodik krenuo je prema svojoj prvoj tituli u 2009. godini, pobedivši branioca titule u Memfisu Belgijanca Stiva Darsisa sa 7:6 (7:1), 6:2. Rodik je stigao do tri finala u prethodnih osam nastupa na ovom turniru, a titulu je osvojio 2002. godine. On je ove sezone bio finalista Dohe i polufinalista Australijan Opena i San Hosea.

Darsis, prošlogodišnji šokantni pobednik, ostaje u potrazi za prvom ovosezonskom pobedom, pošto je od početka ispadao u prvim kolima turnira u Brizbejnu, Ouklendu, Australijan Openu i San Hoseu. Rodik je šesti igrač sveta, a u sredu je bio jedan od šestorice Amerikanaca na terenu u Memfisu. On će u narednom kolu igrati protiv zemljaka Robija Đineprija koji je sa 6:4, 6:4 pobedio kvalifikanta iz Nemačke Simona Grola.

Peti nosilac Čeh Radek Štepanek, koji je u nedelju osvojio titulu u San Hoseu, takođe je prošao u drugo kolo pobedom nad Amerikancem Kevinom Kimom sa 6:4, 6:2. Sedmi nosilac Mardi Fiš bio je uspešniji od Lua Jun-Hsuna Lua iz Tajpeha sa 6:1, 7:5, dok je osmi nosilac Sem Kveri prošao dalje pobedivši nemačkog veterana Tomija Hasa sa 7:6 (7:4), 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: