Eduardo: Najbolji dan u mom životu

Fudbaler Arsenala Eduardo da Silva rekao je da mu je dan kada se vratio na teren posle povrede, na utakmici protiv Kardifa u FA Kupu, najbolji dan u životu.

Izvor: B92

Utorak, 17.02.2009.

15:55

Default images

Arsenal je u ponedeljak uveče pobedio Kardif sa 4:0, a Eduardo je na tom meču postigao dva gola. "Ovo je bio najbolji dan u mom životu. Sada znam da mogu da igram kao pre. Trenutak u kome sam dao gol bio je jako emotvan za mene. Zbog toga sam i zaplakao. Istina je, osetio sam suze u očima", rekao je Eduardo.

"Nisam mogao da zamislim da ću ovako dobro igrati. Godinu dana sam naporno trenirao i čekao ovaj dan", dodao je Eduardo.

Hrvatski reprezentativac zaigrao je u dresu londonskog kluba posle 358 dana pauze, a povredio se 23. februara 2008. kada mu je fudbaler Birmingema Martin Tejlor prilikom oštrog starta polomio nogu.

Ta povreda je bila toliko neprijatna da su pojedine televizijske stanice odbile da puste snimak incidenta. Eduardo je oporavak počeo u Brazilu, ali se kasnije vratio u Englesku.

Brazilac, koji je 2007. godine u Arsenal došao iz Dinama iz Zagreba, prilikom proslavljanja prvog gola poljubio je burmu, a kasnije je rekao da je tako izrazio zahvalnost porodici, supruzi Andreji i ćerki Loreni na pruženoj podršci.

Posle postignutog drugog gola Eduardo je otrčao kod kondiciong trenera Tonija Kolberta i zahvalio mu na pomoći tokom oporavka.

"On mi je kao drugi otac. Proveli smo mnogo vremena zajedno i drugi gol na meču protiv Kardifa posvećujem njemu", rekao je Eduardo.

Eduardo je prošle nedelje zaigrao i za reprezentaciju Hrvatske, na prijateljskoj utakmici protiv Rumunije, koju su Hrvati dobili sa 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: