Tripković: "Optimista sam pred EP"

Uroš Tripković je dao intervju zvaničnom sajtu FIBA Europe u kome govori o nastupima u reprezentaciji Srbije i u Partizanu i iskušenjima koja su pred njim.

Izvor: B92

Utorak, 17.02.2009.

14:39

Default images

Čačanin koji već sedmu sezonu nastupa u Evroligi, iza sebe ima šest osvojenuih titula prvaka Srbije, dve osvojene Jadranske lige i jedan Kup Radivoja Koraća u dresu Partizana, postao je i deo podmalađenog tima reprezentacije Srbije koju sa klupe predvodi iskusni, trofejni selektor Dušan Ivković.

Dobre igre reprezentacije u kvalifikacijama su početak puta ka trofejima podmlađene košarkaške reprezentacije Srbije?

“Selektor Ivković je dobar trener sa velikim iskustvom. Stvorio je mlad tim, zajednički smo radili na priprema u julu i to je dalo rezultate u kvalifikacionim mečevima. Igrali smo dobro i svi se dobro poznajemo na terenu. Mislim da imamo lepe šanse da napravimo dobar rezultat u Poljskoj“.

Šta ti misliš o grupi u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije zajedno sa nacionalnim timovima Španije, Slovenije i Velike Britanije?

“Mislim da je naša grupa definitivno jedna od najizjednačenijih na turniru. Španija ima fantastičan tim, dok Slovenija i Vekika Britanija imaju nekoliko igrača koji uspešno nastupaju u NBA ligi. Ipak ja verujem da dobrom igrom i uz malo sreće možemo napraviti dobar rezultat u grupi“.

Kompletan intervju sa Urošem Tripkovićem možete da pročitate u našoj rubrici 'intervjui'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: