Stanković i Rukavina strelci

Kapiten srpske reprezentacije Dejan Stanković obeležio je i ovaj fudbalski vikend postigavši odlučujući gol za pobedu svog tima u velikom milanskom derbiju.

Izvor: Uroš Živkoviæ

Ponedeljak, 16.02.2009.

14:09

Default images

Inter je u 270. derbiju "Dela Madonina" pobedio sa 2:1, a Stanković je u 42. minutu na asistenciju Ibrahimovića doveo svoj tim u vođstvo od 2:0. To je bio njegov peti gol u `kalču` ove sezone, a igru je napustio u 84. minutu. Rukavina je postigao svoj prvi gol u dresu Minhena 1860, dok je Nikola Žigić peti put bio strelac u sedmom nastupu za Rasing Santander.

Aleksandar Kolarov defanzivac Lacija je prošle nedelje igrao za reprezentaciju, postao je tata i odigrao svih 90 minuta u remiju svog tima (1:1) protiv Torina. Povređeni Aleksandar Luković preskočio je remi svog kluba Udinezea sa Sijene (1:1). Boško Janković nije dobio priliku da zaigra na najinteresantnijoj utakmici prošlog kola u Seriji A. Đenova je vodila sa 3:0, ali je het trikom Mutua "viola" u 92. minutu odnela bod. Zdravko Kuzmanović je odigrao je 47. minuta za goste bez nekog učinka.

Gojko Kačar i Marko Pantelić nisu bili u timu Herte koja je u derbiju Bundeslige savladala Bajern sa 2:1 i preuzela vodeću poziciju na tabeli posle poraza Hofenhajma. Pantelić nije stigao da na vreme zaleči povredu kolena, dok Kačara još uvek muči Ahilova tetiva. Neven Subotić odigrao je svih 90 minuta za Dortmund protiv Kotbusa (1:1), dok je za gostujući tim Ivica Ilijev igrao do 71. minuta. Branko Jelić nije ustajao sa klupe, baš kao ni Duško Tošić čiji je Verder bio vrlo slab kod kuće protiv Arminije - 1:1.

Mladen Krstajić je sa kapitenskom trakom na ruci završio lokalni derbi meč u Bohumu gde je njegov Šalke uprkos vođstvu od 1:0 poražen sa 2:1. Ceo meč odradili su i Nikola Petković i Nemanja Vučićević, ali je Ajntraht kod kuće izgubio od Volfsburga, dok je Keln odigrao 0:0 protiv Karlsruea. Antonio Rukavina se odlično snalazi u ekipi Minhena. Fudbaler Dortmunda odigrao je svoj drugi meč za "lavove" od početka do kraja, i postigao svoj prvi pogodak, u 69. minutu meča protv Alena, za pobedu svog tima i konačnih 2:1. Rukavini je ovo bio i prvi gol od kako je stigao u nemački fudbal, a njegov kolega iz Minehna Nikola Gulan moraće da sačeka neki drugu priliku jer nije bio u protokolu za meč.

U dresu švacarskog Bazela Ivan Ergić odigrao je svih 90 minuta, a Marko Perović dobio priliku od 60. na meču protiv Grashopersa, no do kraja susreta nije bilo golova. Sion je bez Gorana Obradovića u timu pobedio Vaduz.

Ekipa Olimpijakosa grabi ka novoj tituli prvaka Grčke, crveno-beli su kod kuće pobedili Aris sa 2:1. Vodeći gol na meču postigao je Predrag Đorđević u 23. minutu, a pobedu Olimpijakosa potvrdio je Galeti 15 minuta pre kraja. Đorđević je igru napustio u 68. minutu, a Aris je do kraja meča autogolom ublažio poraz. Gradski rival "žutih" PAOK nije imao problema na gostovanju Levadijakosu, a pobedu od 3:0 potvrdio je Vladimir Ivić pogotkom sa bele tačke u 58. minutu. Ivić je igru napustio u 77. minutu, a dva minuta kasnije zamenjen je Saša Ilić čija je Larisa na gostovanju pobedila Pantrakikos sa 1:0.

U turskom šampionatu Bojan Isailović čuvao je i sačuvao mreču Genčlera na gosotvanju protiv Eskišehirspora, dok je Miloš Mihajlov odigrao svih 90 minuta u Denizliju gde je Konja poražena sa 2:1.

Žigić ponovo strelac, Smiljanić "pocrveneo"

Nikola Žigić i ove nedelje predvodi učinak naših internacionalaca u Španiji. Žigić je na sedmom meču od povratka u Rasing postigao peti gol, ali to nije bilo dovoljno da se savlada Viljareal – 1:1. Istim rezultatom završena je i utakmica Atletko Madrid - Hetafe, a Vladimir Stojković meč je presedeo na klupi gostujućeg tima. Ekipa Sevilje je bez Ivice Dragutinovića pobedila Espanjol u Barseloni sa 2:0, a gostima je posao znatno olakšao Milan "Lola" Smiljanić koji je u 65. minutu zaradio isključenje posle drugog žutog kartona.

Prošlog vikenda u Engleskoj je na programu bio FA kup, a od srpskih fudbalera igrao je samo Branislav Ivanović. Čelsi je kao gost pobedio Votford sa 3:1, a srpski reprezentativac dobio je priliku da odigrao ceo meč i to zahvaljujući suspenziji Džona Terija. Slično Čelsiju, plasman u četvrtfinale obezbedio je i Mančester junajted koji je savladao Derbi sa 4:1. Nemanja Vidić meč je posmatrao sa klupe, dok Zorana Tošića nije bilo u protokolu.

Slobodan Rajković je odigrao svih 90 minuta u pobedi svog tima protiv Volendama, a Tvente je trenutno drugi na tabeli sa tri boda više od Ajaksa. Četvorostruki prvak Evrope je na svom terenu pobedio Fejnord u najećem derbiju Holandije sa 2:0, a posle vrlo slabog izdanja u prvih 45 minuta iz igre je izašao Miralem Sulejmani. Goran Lovre je zbog povrede preskočio pobedu Groningena nad Heraklesom, dok Danka Lazovića nije bilo u ekipi PSV-a koja je uprkos vođstvu AZ Alkmara od 2:0, isčupala bod na svom terenu.

U belgijskoj Jupiler ligi nastavlja se trka Standarda i Anderlehta koji su u minulom kolu zabeležili nove pobede. Milan Jovanović nije bio u satavu svog tima protiva Tubizea, ali je Standard bez većih problema ubedljivo slavio (4:0). Nemanja Rnić je pobedu svog tima protiv Šarloa posmatrao sa klupe. Gent je, kako i dolikuje drugoj najefikasnijoj ekipi u ligi, dao tri gola na gostovanju Mehelenu, ali je za 90 minuta golman gostiju Bojan Jorgačević primio isto toliko pa je njegov tim i dalje na osmom mestu u šampionatu. Miloš Marić je bio standardan u dresu Genta i ceo meč proveo na terenu, ali bez učinka.

Milan Biševac odigrao je 90 minuta za Valensijen protiv Nanata (1:1), a za goste je u posldenja tri minuta zaigrao Filip Đorđević koji je u finišu zamenio strelca jedinog gola za "kanarince" Ivana Klasnića. Mateja Kežman u dresu PSŽ još uvek odrađuje dvonedeljnu suspenziju. Novost vezana za Nant jeste i povratak Stefana Babovića koji je posle nekoliko nedelja odsustva stigao da duel protiv davljenika pogleda sa klupe. Jedno od iznenađenja u 24. kolu Lige 1 svakako je mršav remi Bordoa sa Grenoblom (1:1), a Milivoje Vitakić i ove nedelje je bio nezamenljiv u odbrani gostiju koja može biti zadovoljna obavljenim poslom protv velikog favorita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: