Mansebo vodi, Armstrong pokraden

Španac Francisko Mansebo preuzeo je vođstvo na „Trci oko Kalifornije“ pobedom na prvoj etapi, dok je Lensu Armstrongu ukraden bicikl za hronometar.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Ponedeljak, 16.02.2009.

13:09

Default images

Pobedom na prvoj etapi u kišovitoj Kaliforniji Mansebo je sa 40. mesta posle prologa došao do vođstva od nešto više od minuta u odnosu na dvostrukog pobednika trke Livaja Liphajmera iz Sjedinjenih Američkih Država i Dejvida Zabriskija.

Mansebo je trijumfovao na etapi u vremenu 4:11.07 sata, ispred Belgijanca Jurgena Van de Valea, dok je Vinćenco Nibali bio treći. Fabian Kančelara koji se posle trijumfa na prologu, koji je vožen u subotu, nalazio u vođstvu povukao se sa trke posle 67 kilometara jer se nije osećao dobro.

37-godišnji Armstrong, koji se takmiči u domovini prvi put posle povratka profesionalnom biciklizmu, završio je 173.2 kilometara dugu etapu, od Dejvisa do Santa Rose, u grupi koja je imala dva minuta zaostatka u odnosu na pobednika.

Armstrongov bicikl za hronometar, čija je vrednost procenjena na oko 10.000 dolara, ukraden je iz kombija ekipe Astana u Sakramentu, gde ga je sedmostruki pobednik „Tur D’Fransa“ koristio tokom subotnjeg prologa. Takođe su ukradena i tri bicikla Armstrongovih timskih kolega.

Uprkos svemu šta se desilo Armstrong smatra da će moći da sustigne vodeće vozače tokom kasnijih etapa devetodnevne trke.

„Bio je ovo težak dan i morali smo da jurimo ranije nego što smo planirali ali sam uveren da mogu da nadoknadim vreme tokom hronometra“, rekao je Armstrong koji ima zaostatak od 1:05 minuta u osnosu na vodećeg Manseba.

Trka se nastavlja u ponedeljak 186.6 kilometara dugom etapom od Sosalita do Santa Kruza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: