Predstavljena monografija o Bobeku

Monografija Fredija Kramera "Nogomet je moj život", o profesionalnom putu legendarnog Stjepana Bobeka, predstavljena je u SC "Teleoptik".

Izvor: Tanjug Srbija
Podeli

U izvanredno pripremljenoj monografiji zagrebačkog novinara, Kramer je ispričao i dokumentovao kroz slike profesionalni život jednog od najvećih fudbalskih velikana sa prostora bivše Jugoslavije. O ovom značajnom izdanju govorili su gosti iz Zagreba, autor, kao i prijatelji i poznavaoci Bobekovog života.

Bobek je tokom svoje bogate igračke karijere sa Partizanom (1946 – 1959) osvojio dva prvenstva i četiri nacionalna kupa. U 'crno-belom' dresu postigao je 425 golova, dok je za državni tim postigao 38. Kao trener sa istim klubom je tri puta bio prvak države, a bio je i jedan od tvoraca takozvanih "Partizanovih beba", koje su 1966. godine igrale u finalu Kupa šampiona protiv Real Madrida u Briselu.

Na promociji knjige delegaciju Nogometnog saveza Hrvatske predvodili su Pero Vićan i bivši generalni sekretar Fudbalskog saveza Jugoslavije Ante Pavlović. U ime Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Bobeka i uvažene goste pozdravio je potpredsednik organizacije Zoran Bingulac, koji je podsetio na fudbalske dane proslavljenog sportiste.

Bingulac je Bobeku uručio i zlatnu značku FSS - najveće fudbalsko odlikovanje u našoj zemlji.

Srebrnim plaketama nagrađeni su i gosti iz Zagreba, Vićan i Pavlović, dok je FK Partizan dodelio Bobeku posebnu plaketu za doprinos razvoju beogradskog kluba.

strana 1 od 3 idi na stranu