Preokret Partizana za novu pobedu

Košarkaši Partizana savladali su Olimpiju 69:67 (19:15, 14:23, 20:21, 16:8) u veoma uzbudljivom derbiju 22. kola NLB lige.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Subota, 14.02.2009.

17:59

Default images

Najefikasniji kod crno-belih bio je Stifon Lazmi (15 poena, 7 skokova) koji je u poslednjoj sekundi blokirao sjajnog Ožbolta i doneo pobedu srpskom šampionu. Sašo Ožbolt je bio najefikasniji igrač Olimpije ali i utakmice sa 20 poena. Partizan je tokom trećeg perioda gubio i 17 poena razlike ali je sjajnom odbranom i dominacijom u skoku preokrenuo rezultat i stigao do 20 pobede.

Crno-beli su odlično otvorili utakmicu i poveli 10-0 kada se očekivalo da će do kraja utakmice samo uvećati prednost i ubedljivo trijumfovati. Međutim, na početku drugog perioda Slovenci prave seriju od 10:0 i preokreću rezultat. Na poluvreme se odlazi rezultatom 38:33 za Olimpiju.

Gosti sjajno otvaraju i treću četvrtinu i fantastičnom igrom dolaze do čak 17 poena prednosti (55:38). Međutim, Partizan tada preuzima inicijativu i svojom karakterističnom igrom sa jakom odbranom i dominantnim skokom, i uz trojkae Rašića i Tripkovića vraća rezultatsku ravnotežu, a serijom 7-0 početkom poslednjeg perioda prilazi na samo jedan poen zaostatka. Završnica meča potpuno pripada crno-belima koji nakon 65:62 za Olimpiju preokreće rezultat i dolazi do nove pobede.
FoNet
Najbolji pojedinac utakmice, Sašo Ožbolt, imao je priliku da u poslednjem napadu Olimpije nekoliko sekundi pre kraja donese produžetke ali je njegov šut blokirao Stifon Lazmi koji je prethodno ubacio poslednji poen za Partizan sa linije slobodnih bacanja.

Pored njega dvocifren broj poena imao je i Milenko Tepić (13). Kod Union Olimpije Vladimir Golubović je imao 15 poena i osam skokova, a Aleksej Nešović je ubacio, kao i Tepić, 13.

Partizan je ostao na čelu tabele Jadranske lige sa učinkom od 20 pobeda i dva poraza, dok je Olimpija zabeležila 13. neuspeh u regionalnom takmičenju.

Košarkaši Duška Vujoševića uglavnom imaju poslednji napad na utakmicama gde je neizvesno do poslednje sekunde ali se to u meču sa Olimpijom nije desilo.

"Igrači nisu čuli kada sam tražio da se napravi faul na oko 12 ekundi i posle sam rekao da se brane. Samo sam se plašio otvorenog šuta za tri poena, ali smo se dobro kretali i pokrivali i ispalo je obro. Ali, u principu, nastavićemo da pravimo faulove da bismo imali poslednji napad", rekao je Vujošević.

Trener Olimpije Jurij Zdovc ocenio je da je njegov tim izgubio zbog sopstvenih grešaka.

"Čestitam Partizanu na sjajnoj sezoni, mi možemo samo da učimo od njih. Nije tajna da smo došli da pobedimo jer smo znali da će biti opušteni posle velike pobede nad Unikahom. Nisam zadovoljan, ponavljamo iste greške zbog kojih gubimo. Imali smo prednost, ali su se igrači uplašili pobede. Stali smo kada smo imali najveću prednost", rekao je Zdovc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: