JJ poražena u polufinalu Pariza

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je sa turnira u Parizu.

Izvor: B92

Subota, 14.02.2009.

17:33

Default images

Jankovićeva je u polufinalu izgubila od Francuskinje Ameli Morezmo, sa 2:1, po setovima 6:2, 0:6, 6:1. Meč je trajao sat i 50 minuta. Morezmo će u finalu igrati sa Ruskinjom Jelenom Dementijevom, koja je prošla dalje posle predaje Serene Vilijams zbog povrede.

Morezmo je brzo došla do brejka prednosti na početku meča, povela sa 4:2, dobila sledeći servis-gem, da bi Jankovićeva još jednim izgubljenim servisom prepustila Francuskinji prvi set, 2:6.

U drugom, Jankovićeva je prikazala najbolji tenis od početka nedelje i ostavila Morezmo bez osvojenog gema, ali nije uspela da održi taj ritam do kraja meča, iako se činilo da će nastaviti seriju i u trećem setu.

Već u prvom gemu odlučujućeg seta najbolja teniserka Srbije je napravila novi brejk, ali je usledio novi preokret. Morezmo je preuzela kontrolu i osvojila šest gemova u nizu za 6:1 u trećem setu i prolaz u finale.

Jankovićeva je posle meča izjavila da mora da poboljša servis ukoliko želi bolje rezultate.

"Sve je bolje i bolje, ali još moram da poboljšam servis. Bio je ovo težak meč. Ameli igra sasvim drugačije od ostalih teniserki, ona lomi vaš ritam. Danas je uspela da uspori moju igru", ocenila je Jankovićeva.

Francuskinja je tako nastavila dominaciju u mečevima sa Jelenom Janković i sada vodi sa 6:1 u međusobnim duelima.

Turnir u Parizu se igra sa nagradni fond od 700.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: