Eklston pomaže Hondi

Nova sezona Formule 1 počinje 29. marta u Australiji, a da li će se na toj trci naći devet ili deset timova možda će zavisiti i od Bernija Eklstona.

Izvor: B92, Reuters

Subota, 14.02.2009.

15:25

Default images

Prvi čovek Formule 1 je rekao da će učiniti sve šta je u njegovoj moći da bi Honda, koja se početkom decembra povukla zbog globalne finansijske krize, ostala u tom sportu. Šef ekipe Ros Bron i izvršni direktor Nik Fraj traže nove vlasnike i sponzore iako je najizglednija opcija za spas tima upravo da ga njih dvojica otkupe.

“Razgovarali smo sa menadžmentom i šta god da se desi voleli bismo da tim nastavi sa radom u Formuli 1”, rekao je Eklston.

Upitan da li bi finansijski pomogao ekipi u borbi za opstanak Britanac je dodao:

“Radije ne bih to komentarisao ali uradićemo šta god da je potrebno da bi osigurali opstanak. Ne znam da li je pravno moguće da na takav način budem umešan, mislim da nije jer pravila Evropske komisije kažu da zbog toga što smo mi vlasnici komercijalnih prava Formule 1 ne bi trebalo da imamo veze ni sa jednim timom. U ovoj fazi ne mogu ništa da kažem, ali mislim da je pozajmica moguća”.

Ukoliko se tim nađe na startu sezone očekuje se da će se u bolidima naći Dženson Baton i sestrić trostrukog šampiona Ajertona Sene, Bruno, dok se spekuliše da bi ekipa mogla da dođe do dogovora sa Mercedesom oko kupovine motora.

Eklston je takođe pomenuo da mu se sviđa ideja da se trke Formule 1 u Rimu, kao i da bi legendarna “Monca”, u slučaju da se postigne dogovor sa čelnicima glavnog grada Italije, ostala u kalendaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: