'Večiti derbi' zavejan?

135. 'večiti derbi' između Partizana i Crvene zvezde i nastavak kompletne Jelen Superlige mogao bi da bude odložen zbog snega, pišu 'Novosti'.

Izvor: Novosti

Subota, 14.02.2009.

00:14

Default images

Beogradski rivali trebalo bi da se sastanu 21. februara u Humskoj. Ipak, na terenu 'crno-belih' u petak je izmereno 22 centimetara snega, a direktor stadiona Partizana Aleksandar Stepanović kaže da bi zbog vremenskih neprilika početak prolećnog dela sezone trebalo da bude pomeren za 7 dana.

Sneg će, kako je najavljeno, padati do kraja nedelje, od ponedeljka se očekuje suvo, ali još hladnije vreme, a narednog vikenda nove snežne padavine. U sličnim okolnostima početak prolećnog dela sezone odložen je i prošle godine, i to na dve nedelje.

"Moj stav, iako se još nisam konsultovao sa čelnicima kluba i stručnim štabom, jeste da bi start prvenstva trebalo pomeriti za sedam dana. Mi smo na stadionu Partizana u petak imali 22 centimetra snega, a sve nam dodatno otežava što se temperatura spustila ispod nule. To znači da ako bismo danas krenuli da čistimo teren, oštetili bismo travu, koja se od toga veoma teško oporavlja. Zato glasam za pomeranje, da bismo zaštitili i terene i gledaoce", izjavio je Stepanović za 'Novosti'.

Trener Partizana Slaviša Jokanović kaže da bi pri donošenju odluke trebalo voditi računa o navijačima.

"Ova profesija bez publike nema smisla. Ako uslovi nisu za igru, za publiku, onda je bolje i da ne igramo taj dan, nego da se sve prolongira. Ne bi nam poremetili planove, jer bi prijateljski meč popunio prazninu. Ja, ipak, verujem da će se igrati, o drugome ne razmišljam", kaže Jokanović.

Odluka o odlaganju nastavka prvenstva trebalo bi da bude doneta u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: