JJ u četvrtfinalu Pariza

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Parizu.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.02.2009.

16:44

Default images

Posle pobede nad Frančeskom Skijavone u sredu, Jankovićeva, druga nositeljka u Parizu, uspešno je preskočila i sledeću prepreku, Kineskinju Na Li, ovaj put pobedom u tri seta, sa 6:0, 3:6, 6:2. U četvrtfinalu igraće sa Aliz Korne. Francuskinja je u drugom kolu bila bolja od Slovakinje Danijele Hantuhove, takođe sa 2:1.

Jankovićeva je odlično otvorila meč sa Kineskinjom. Dobila je prvi set sa 6:0 i osvojila 9 od prvih 10 gemova na meču. Ipak, Li je zatim i sama napravila seriju od 5:0 i došla do izjednačenja na 1:1 u setovima posle 6:3 u drugom.

U trećem setu Srpkinja je povratila kontrolu nad duelom i uz tri brejka došla do set i meč lopte iako je i sama izgubila jedan servis-gem. Meč je trajao sat i 38 minuta.

Rivalka Jankovićeve u četvrtfinalu, Francuskinja Korne, postavljena je za petu nositeljku. Njih dve su do sada odigrale dva meča i oba su pripala Jankovićevoj, uključujući i finale Rima 2008. godine.

Turnir u Parizu igra se za nagradni fond od 700.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: