Ferguson ispratio 923 menadžera

Aleks Ferguson je od kada je seo na klupu Mančester Junajteda ispratio čak 923 menadžera u četiri profesionalne lige Engleske.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Četvrtak, 12.02.2009.

11:53

Default images

Ferguson je postao menadžer „Crvenih đavola“ u novembru 1986. godine i ima najduži staž na Ostrvu. U periodu od 21 godine najviše menadžera promenio je sadašnji trećeligaš Karlajl – čak 18. Od sadašnjih premijerligaša najviše promena napravio je Portsmut. Nedavno otpušteni Toni Adams je 14. smenjeni trener na Freton Parku.

Od članova velike četvorke, najmanje je menjao Arsenal. Arsen Venger je tek treći stručnjak „Tobdžija“ u eri Fergusona. Rafael Benites je peti menadžer koji predvodi Liverpul u duelima protiv Fergusona, dok će Gus Hidink biti 12. Isti broj menadžera promenio je i Mančester Siti, gradski rival Junajteda.

Koliko su čelnici Mančestera imali strpljenja za Fergusona govori i podatak da je prvi trofej doneo posle četiri godine(FA kup 1990), a prvu od 10 titula šampiona 1993. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: