Nadal teško do 2. kola Roterdama

Svetski teniser broj jedan Rafael Nadal morao je da se namuči kako bi eliminisao Italijana Simonea Bolelija u prvom kolu ATP turnira 500 u Roterdamu.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.02.2009.

10:36

Default images

Španac je na kraju slavio sa 4:6, 6:2, 7:5. Boleli je u prvom setu iskoristio jedinu brejk priliku na servis Nadala, ali je već u narednom setu prepustio Nadalu dva svoja servisa.

Ovo je bio prvi meč španskog igrača od finala Australijan Opena, kada je pobedio Rodžera Federera. On je propustio 12 brejk lopti, uključujući i dve meč lopte u desetom gemu trećeg seta, ali je iskoristio treću, dva gema kasnije.

„Ovo je jedna od najbržih terena na kojima sam igrao i teško sam pronalazio svoj ritam, jer je Boleli igrao brzo. Kasnije sam se popravio, bolje udarao forhend i bolje servira. Svi pričaju o nekom pritisku posle osvajanja turnira, ali ja osećam manje pritiska posle sjajne godine kakva je bila 2008“, kaže Nadal.

Španac će u drugom kolu igrati protiv 17-godišnjeg Grigora Dimitrova iz Bugarske, kome mnogi teniski poznavaoci već sada proriču blistavu budućnost.

„Dimitrov će biti vrhunski igrač, a igraće veoma motivisan protiv mene. Ja sam bio u toj poziciji u Majamiju 2004. godine i znam šta me očekuje“, tvrdi Nadal.

Francuzi Žil Simon i Žo-Vilfred Conga su prošli u drugo kolo pobedama nad Filipom Kolšrajberom, odnosno Heseom Hutom Galungom. Mihail Južni, pobednik Roterdama iz 2007, savladao je Davida Ferera sa 6:2, 3:6, 6:2, dok je treći nosilac Nikolaj Davidenko doživeo poraz od Francuza Žilijena Benetoa sa 6:3, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: