DV: "Velika pobeda, Top8 daleko"

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević istakao je da je njegova ekipa u duelu sa Unikahom zabeležila izuzetno važnu pobedu.

Izvor: B92

Sreda, 11.02.2009.

23:36

Default images

Ipak, trener "crno-belih" dodao je da plasman u četvrtfinale Evrolige i dalje nije realan cilj. "Ovo je velika pobeda, posebno zato što je Unikaha morala da se u Beogradu 'vadi' za poraz od Panatinaikosa na svom terenu", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle pobede od 60:59 u trećem kolu Grupe D Evrolige.

"U prvom poluvremenu nismo baš najbolje branili njihove centre, ali smo uspeli da zaustavimo kontre i svedemo njihov broj šuteva na minimum. I u završnici smo napravili nekoliko grešaka, ali smo ipak stigli do pobede", dodao je trener srpskog šampiona.

Vujošević je, međutim, naglasio da i pored druge pobede Partizana u TOP 16 fazi Evrolige nije realno da se njegova ekipa plasira u četvrtfinale.

"I dalje nije realno da se plasiramo u četvrtfinale, jer nas čeka težak posao na predstojećim utakmicama. Idemo, ipak, meč po meč", kazao je Vujošević i dodao da pobeda njegove ekipe dobija na značaju kada se zna da Jan Veseli i Slavko Vraneš nisu bili potpuno spremni.

Vujošević se nije složio sa ocenom kolege iz protivničkog tabora Aita Garsija Renesesa da je i nekoliko sudijskih odluka uticalo na konačan ishod meča.

Reneses je, ipak, priznao da je i njegova ekipa kriva za poraz, koji je Unikaha pretrpela pošto je Novica Veličković četiri sekunde pre kraja pogodio slobodno bacanje.

"Glavni problem je bio što na početku drugog poluvremena nismo uspeli da preuzmemo kontrolu nad mečom... Takodje, nije nam bila ideja da u poslednjem napadu pravimo faul nad Veličkovićem, već da pokušamo da mu ukrademo loptu", naveo je Reneses.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: