Pobeda deli Đokovića od 2. mesta

Treći teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Sidneju pošto je pobedio Marija Ančića iz Hrvatske sa 2:0 - po setovima 6:3, 6:4.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.01.2009.

13:29

Default images

Duel je dva puta prekidan zbog kiše, a na insistiranje obojice tenisera nastavljen je uprkos blago vlažnom terenu i kasnom terminu.

Meč na "Patrik Rafter areni" igran je u kontinuitetu 69 minuta, da bi pri vođstvu srpskog tenisera sa 6:3, 2:1 prvi put prekinut zbog krupnih kapljica kiše. Posle duge pauze teniseri su izašli na zagrevanje, ali je zbog novih padavina meč opet prekinut posle jednog gema.

Meč je nastavljen kod rezultata 3:1 u drugom setu za Đokovića i 15:15 na servis Ančića. Do kraja srpski igrač je uspeo da očuva prednost jednog brejka i da tako stigne do trijumfa.

Đoković nije dobro počeo meč, izgubio je brzo svoj servis i omogućio Ančiću da povede sa 3:1. Od tog trenutka usledio je veliki preokret. Na svoj servis Đoković je odbranio devet brejk lopti, osvojio svoj servis i naredna četiri gema za prvi set. U drugom su usledili problemi sa vremenskim uslovima, a duge pauze ipak su manje smetale srpskom teniseru koji je stigao do značajne pobede - treće u četiri meča protiv Ančića.

Meč je aktivno trajao 99 minuta, a od početnog do završnog poena prošlo je više od tri i po časa.

Protivnik Đokoviću u polufinalu biće Finac Jarko Nieminen, kome je četvrtfinalni duel predao Žo Vilfred Conga zbog povrede. Srbin je u prethodna dva duela bio uspešniji od Nieminena dobivši ga na Masters turnirima u Sinsinatiju 2006. i Hamburgu 2007. godine.

Ukoliko zabeleži pobedu protiv Nieminena, Novak Đoković će od ponedeljka biti drugi teniser sveta, što je njegov najbolji plasman u karijeri.

U drugom polufinalu igraće Rišar Gaske i David Nalbandijan.

Turnir u Sidneju igra se na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 484.750 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: