Čaviću srebro na 50m delfin

Srpski plivač Milorad Čavić osvojio je srebrnu medalju na 50m delfin, na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Rijeci.

Izvor: B92 Evropa
Podeli

Trku je dobio junak prvenstva, Francuz Amori Levo, rezultatom 22,23, Čavić je u cilj stigao za 22,36, a treće mesto osvojio je Rafael Munjos Peres sa 22,46.

Naš najbolji plivač je u svojoj polufinalnoj trci bio drugi iza Rusa Korotiškina, dok je Lenđer bio peti. Druga polufinalna trka je bila brža, Čavić je ukupno imao peto vreme, dok se Lenđer nije plasirao u finale. U samom finalu Levo je imao odličan start i prvo mesto nije ispuštao do kraja trke.

Uzbudljivo je bilo i u finalnoj trci 4x50 metara, u kojoj su Francuzi predvođeni Levoom postavili novi svetski rekord, 1:20:77. Najbolja svetska vremena postavili su i Španjolka Mirea Belmonte Garsija na 400 metara mešovito, kao i Rus Stanislav Donjec na 100 metara leđno.

Inače, u čast najveće zvezde srpskog plivanja, grupa navijača je postavila Facebook stranicu: Hvala ti Milorade Čaviću, http://www.facebook.com/group.php?gid=37662484721#/group.php?

Čavić je šampionat u Rijeci završio sa dve medalje, jer je podsetimo, u petak, na 100 metara delfin osvojio evropsko zlato.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu