Srbija deklasirala i Italiju

Rukometna reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu ubedljivu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2010.

Izvor: B92

Nedelja, 02.11.2008.

20:33

Default images

Naši rukometaši su u nedelju pred 5500 gledalaca u niškom ''Čairu'' savladali Italiju rezultatom 48:24 (21:10). U narednom kolu srpska selekcija gostuje Švajcarskoj 26. novembra. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su leva krila Marko Ćuruvija sa osam i Dobrivoje Marković sa šest golova.

Golman Dimitrije Pejanović 14 puta je sačuvao svoju mrežu, a Stojković 13. Za Italijane Dimađo je bio pet puta efikasan.

Iako je na utakmici Srbija – Italija postignuto čak 72 gola, prvih pet minuta mreža se nije nijednom zatresla. Italijani su prvi došli do gola ali to je ujedno i njihovo poslednje vođstvo u nedeljnom meču.

Rukometaši Srbije dobro su igrali i u prvom poluvremenu uglavnom pogađali sa bekovskih pozicija. U nastavku meča viđene su i kontre, a istakao se 22-godišnji Dobrivoje Marković. Na golu naše reprezentacije odličan je bio Pejanović koji je postigao poslednji gol na utakmici.

Osim Srbije i Italije, u grupi 2 su još i Rusija, Švajcarska, Bosna i Hercegovina i Farska Ostrva.

Srbija: Stojković, Kojić 3, Ćuruvija 8, Šešum 3, Vujin 4, Vučković 3, Rajković 3, Toskić 4, Ilić 3, Vojinović 2, Marković 6, Pejanović, Prodanović 5, Nikolić 4
Italija: Sirsi, Di Leo 1, Tumbarelo 2, Ognjenović 2, Kostanco 3, Volpi, Di Mađo 4, Tokič 4, Radovčič 1, Opalić 2, Fovio, Đanokaro 3, Skatar 2, Kokuca

Selektor Jovica Cvetković je posle meča izjavio da je zadovoljan onim što je ekipa prikazala u dosadašnja dva duela.

"Verujem da možemo da nastavimo sa dobrim partijama. Igrači imaju pravi pristup prema obavezama i to zaista ohrabruje. Ovu ekipu Srbije krasi poštovanje svih rivala, bez obzira na njihovo ime i kvalitet", rekao je je Cvetković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: