Jelena Janković osvojila Štutgart!

Jelena Janković osvojila je Porše Open u Štutgartu.

Izvor: B92

Nedelja, 05.10.2008.

14:38

Default images

Srpska teniserka je u finalu savladala Ruskinju Nadju Petrovu u dva seta 6:4, 6:3 i od ponedeljka će ponovo biti na prvom mestu na WTA listi. Meč je trajao sat i 23 minuta. Jankovićeva je odlično počela meč i već na startu oduzela servis protivnici. Prednost brejka čuvala je do kraja prvog seta i do set lopte došla je pošto je Petrova bekhendom poslala loptu u aut, a posle odličnog servisa Jelena dobija taj deo igre sa 6:4.

U narednom setu viđena su četiri brejka od toga tri je napravila srpska teniserka. Ruskinja je igrala agresivno ali je mnogo grešila i servis je nije služio. Petrova je sredinom drugog seta zaigrala nešto bolje, popravila je servis i uspela da vrati brejk. Međutim, to je sve što je uradila do kraja meča jer je Jankovićeva strpljivom igrom ponovo naterala da pravi greške.
AP
''Veoma sam srećna zbog titule. Veliko zadovoljstvo predstavlja i činjenica da ću se vratiti na prvo mesto WTA liste'', rekla je Jelena posle finalnog meča.

To je bio osmi susret dve teniserke i Jelena posle ovog trijumfa vodi 6:2 u pobedama.

Jankovićeva je osim novčane nagrade zaradila i 300 WTA poena pa će od ponedeljka preteći Serenu Vilijam i ponovo biti prva igračica sveta. Srpska teniserka je u odličnoj formi. Posle učešća u finalu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Država, osvojila je turnir u Pekingu prošle nedelje i sada Porše Open u Štutgartu.

Najbolje teniserke sveta sledeće nedelje takmičiće se na Kupu Kremlja u Moskvi, a prvi nosilac biće Jelena Janković. S obzirom da Serena Vilijams neće učestvovati, Srpkinja ima mogućnost da poveća razliku na WTA listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

157 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: