Jokanović: "Utakmica karijere"

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.08.2008.

16:43

Default images

Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović veruje da će njegov tim u Istanbulu eliminisati turski Fenerbahče (sreda, 20h) u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona i izboriti plasman u elitno takmičenje. "Ovo je najvažnija utakmica u mojoj karijeri, a i u karijerama većine igrača. Zbog toga, naša očekivanja ne smeju da budu ništa drugo osim prolaza u Ligu šampiona. Početak našeg prvenstva i prvi meč sa Turcima daje mi za pravo da verujem u to", izjavio je Jokanović na konferenciji za novinare.

U prvom meču u Beogradu srpski i turski šampion odigrali su 2:2, ali je Jokanoviću tada nedostajalo nekoliko standardnih prvotimaca, koji su bili na Olimpijskim igrama ili suspendovani zbog žutih kartona.

"Nemamo probleme koje smo imali pred prvi meč i najverovatnije ćemo u Istanbulu izaći u drugačijem sastavu. Nadam se da nas je Aragones u prvom meču do kraja 'pročitao', a od svojih momaka očekujem da daju bar 100 posto mogućnosti", istakao je trener Partizana.

Jokanović je dodao da je cilj Partizana da odigra inteligentnu utakmicu protiv favorizovanog Fenerbahčea.

"To znači da napadamo kad treba i kako treba i da se branimo na pravi način kada dodjemo u tu situaciju. Nije nam plan da ih 'stisnemo' u njihov kazneni prostor od prvog do 90. minuta, ali ćemo ih napasti kad god nam se ukaže prilika", rekao je Jokanović.
Reuters
Šef stručnog štaba Partizana dodao je da će se u tim na meču u Istanbulu najverovatnije vratiti Brazilac Antonelo Žuka, a velike šanse da izadje na teren ima Milovan Sikimić. U timu sigurno neće biti nedovoljno oporavljenog Tunižanina Kamela Zajema.

Kapiten Partizana Nenad Đorđević rekao je da "crno-beli" u Istanbul putuju sa mnogo optimizma, iako je turski tim favorit.

"Idemo tamo puni optimizma. Mada smo svesni da je Fenerbahče na domaćem terenu mnogo nezgodniji nego u gostima. Ipak, pobede na startu naseg prvenstva ulivaju nam opptimizam da možemo da napravimo podvig i udjemo u Ligu šampiona", izjavio je Đorđević.

Đorđević je naveo da Partizan u Istanbulu mora da odigra kao u prvom poluvremenu meča u Beogradu.

"Prvih 45 minuta u Beogradu bili smo dosta dobri, ali smo u nastavku pali. Sada nam je cilj da odigramo ceo meč onako kao u prvom poluvremenu u Beogradu. Vraća nam se u tim nekoliko vrlo bitnih igrača, što će nam uliti dodatno samopouzdanje", ocenio je Đorđević.

Fudbaleri Partizana u utorak ujutro putuju u Istanbul, gde će uveče imati trening na stadionu Fenerbahčea. Utakmica između turskog i srpskog šampiona igra se u sredu od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

204 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: