Lazetić, Petković, Pekarić u Zvezdi

Izvor: B92

Petak, 22.08.2008.

10:05

Default images

Vezni fudbaler Nikola Lazetić, dosadašnji član italijanskog Torina, novo je pojačanje Crvene zvezde, saznaje B92. Lazetić, koji je prošao sve kategorije omladinske škole "crveno-belih", vratio se na 'Marakanu' posle 11 godina, a ugovor sa beogradskim klubom trebalo bi da potpiše u toku dana. Pored Lazetića, u redove Crvene zvezde dolazi i bivši dvojac Vojvodine - Nikola Petković i Nino Pekarić.

Lazetić je već nedeljama unazad pominjan kao moguće pojačanje Crvene zvezde, pregovori su u međuvremenu prekinuti, da bi dve strane sada, ipak, došle do dogovora.

30-godišnjem veznom igraču ovog leta je istekao ugovor sa Torinom, jednim od sedam italijanskih klubova za koje je nastupao tokom šest sezona u italijanskom fudbalu. Lazetić je napustio Zvezdu pre 11 godina, nakon što nije uspeo da se izbori za mesto u timu u generaciji Dejana Stankovića, a pod vođstvom Vladimira Petrovića Pižona.

Iz Beograda je prešao u Novi Sad i Vojvodinu, a od tada je nastupao i za Obilić, Fenerbahče, Komo, Kjevo, Lacio, Đenovu, Sijenu i Livorno.

'Crveno-beli' su se pojačali i Nikolom Petkovićem koji igra na poziciji levog spoljnjeg igrača. Petković bi trebalo da bude zamena za Poljaka Bronovickog koji će zbog obnovljene povrede kolena pauzirati narednih šest meseci.

Petković je bivši mladi reprezentativac, koji je karijeru počeo u Vojvodini, a prethodne dve sezone proveo je u turskom Genčeribigliju. Petković ima i jedan nastup za 'A' selekciju.

Pored Petkovića, u Crvenu zvezdu dolazi još jedan bivši igrač Vojvodine, Nino Pekarić. O Pekarićevom prelasku u redove 'crveno-belih' dosta se pričalo u poslednje vreme i izgleda da je taj dogovor konačno finalizovan. Pekarić, koji igra na poziciji centralnog defanzivnog igrača, posle Vojvodine kratko je nastupao za Dinamo iz Bukurešta, a karijeru je počeo u Radničkom iz Obrenovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: