Srbija prva na EP u paraglajdingu

Reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto u ekipnoj konkurenciji na Prvom evropskom prvenstvu u paraglajdingu.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 10.08.2008.

17:03

Default images

Takmičenje se održalo u disciplini precizno sletanje, a naša reprezentacija je osvojila ukupno četiri medalje. Naša reprezentativka Milica Bićanin prva je u ženskoj konkurenciji, dok su Zoran Petrović Gugi i Pavle Marinković osvojili srebrnu i bronzanu medalju u ukupnoj pojedinačnoj konkureniciji

"Četiri medalje koje je Srbija osvojila, uz sjajnu organizaciju, opravdali su u potpunosti poverenje Medjunarodne vazduhoplovne federacije (FAI) koja je pre dve godine Srbiji dodelila ovo takmičenje", istaknuto je u saopštenju.

Od 3. do 9. avgusta, 70 najboljih evropskih pilota paraglajdera takmičilo se u Niškoj banji na Evropskom prvenstvu u preciznom sletanju, u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije i paraglajding kluba "Grunf" iz Niša, što je prvo evropsko takmičenje ikada održano u toj disciplini.

Reprezentaciju Vazduhoplovnog saveza Srbije činili su Petrović, Marinković, Dragan Popov, Goran Djurković, Vladimir Janković, Bićaninova i Sanja Ristić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: