Novi sistem bodovanja za EL

Novi sistem bodovanja za učesnika Evrolige primenjivaće se od sezone 2009/2010, odlučeno je na sastanku u Berlinu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.07.2008.

19:05

Default images

Partizan, srpska ekipa sa najviše osvojenih bodova iz Evrolige, domaćeg prvenstva i Jadranske lige, igraće naredne sezone u košarkaškoj Evroligi. Do sada je u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju igrao srpski šampion, ali će se od sezone 2009/2010 koristiti sistem bodovanja.

Sabiraće se bodovi osvojeni u prethodne tri sezone iz evropskih takmičenja - Evrolige ili Evrokupa, domaćeg prvenstva i Jadranske lige, pa će najuspešnija ekipa predstavljati Srbiju u Evroligi.

Sedmostruki uzastopni šampion Partizan učestvovaće naredne sezone u Evroligi jer je uz osvojene titule, prethodnih godina uspešno igrao u Jadranskoj ligi, ali i u Evroligi.

Na kraju svake sezone sabiraće se osvojeni bodovi iz tri takmičenja i najuspešnija ekipa će predstavljati Srbiju u Evroligi.

Žreb za takmičenje u Evroligi održaće se u utorak u 12 sati u Berlinu, a srpski šampion se nalazi u drugom šeširu sa ekipama Olimpijakosa, Barselone i Fenerbahčea.

U prvom šeširu su CSKA, Montepski, Taukeramika i Makabi. U trećem su Real, Unikaha, Panatinaikos i Lotomatika. Sastav četvrtog je Žalgiris, Efes Pilsen, Cibona i Olimpija, dok će u petom biti Prokom, Armani, Le Man i Huventud. U šestom najslabijem su ekipe Panioniosa, Nansija, Albe i Avelina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: