Ruben Akosta odstupio sa čela FIVB

Izvor: B92

Utorak, 17.06.2008.

22:28

Default images

Dr Ruben Akosta, predsednik Svetske odbojkaške federacije, povlači se sa mesta prvog čoveka svetske odbojke. Akosta je tu odluku saopštio završnog dana 31. Kongresa FIVB u Dubaiju. Đižong Vei, dosadašnji prvi potpredsednik FIVB, jednoglasno je izabran za novog predsednika FIVB do narednog Izbornog Kongresa, koji će se održati 2012. godine.

Predstavnici 200 nacionalnih federacija ovacijama su pozdravili dr Rubena Akostu, koji je iz ličnih razloga, najavio povlačenje sa mesta predsednika FIVB, neposredno posle svečanog otvaranja zamka „Le Turel", novog sedišta FIVB u Lozani.

Odlazim sa mesta predsednika FIVB tokom ovog Kongresa, tako da počinje nova era FIVB“, rekao je Akosta, koji je za predsednika FIVB izabran 25. jula 1984. godine na 19. Kongresu FIVB u Los Anđelesu, kada je zamenio Pola Liboa iz Francuske, koji je bio prvi predsednik FIVB od 1947. do 1984. godine.

U poslednjem izveštaju Akosta je delegatima 31. Kongresa rekao:

Poneću sa sobom suvenire mog života u FIVB, koji je istovremeno i najsrećniji deo životnog veka, suvenire koje sam delio da svojom suprugom, koja me je podržavala svih ovih godina, kako u uspešnim vremenima, tako i u onim teškim i nesrećnim trenucima. Bilo je veselih, lepih trenutaka, vremena punog smeha, ali, na žalost, takođe i problema i suza, ali verujte mi, nikada, baš nikada nismo gubili nadu da smo na dobrom putu. Naš rad je bio težak i mukotrpan, ali vredelo je“.

Izvršni odbor FIVB jednoglasno je doneo odluku da dr Ruben Akosta bude doživotni počasni predsednik FIVB. Delegati 31. Kongresa su ovu odluku prihvatili aklamacijom.

Delegati 31. Kongresa su takođe prihvatili Akostin predlog, po kome će on biti predsednik FIVB do završetka Olimpijskih igara u Pekingu, odnosno do 24. avgusta, kada će dužnost predati novoizabranom predsedniku, Đižong Veiju iz Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: