Zemun odbijen, Borac u Kupu UEFA

Izvor: B92

Utorak, 03.06.2008.

10:55

Default images

Evropska fudbalska Unija odbila je prijavu Zemuna za učešće u Kupu UEFA. Generalni sekretar Uefe Dejvid Tejlor saopštio je da Zemunci nisu dobili licencu jer ne ispunjavaju finansijske kriterijume i imaju negativan finansijski izveštaj. Umesto novog srpskoligaša, koji je šansu da zaigra u Kupu UEFA dobio kao finalista Lav kupa Srbija, u najmasovnije evropsko takmičenje ide četvrtoplasirana ekipa iz Meridijan Superlige, čačanski Borac.

Sa druge strane, u Intertoto kup umesto Borca ide OFK Beograd, tim koji je u poslednjem kolu prvenstva izborio opstanak u ligi. "Romantičari" su Superligu završili čak na devetom mestu, ali idu u Intertoto kup jer timovi koji su bili bolje plasirani, Napredak, Čukarički i Hajduk nisu ni zatražili licencu za nastup u Evropi.

Zemunci imaju 10 dana roka za žalbu na odluku Uefe, a ovo je drugi put da su propustili šansu da igraju evropski fudbal, pošto je pre četiri godine rukovodstvo kluba zaboravilo da na vreme podnese zahtev za licenciranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: