EP: Milorad Čavić suspendovan!

ČŽIzvor: B92, zvanični sajt Evropa
Podeli

Srpski plivač Milorad Čavić suspendovan je sa Evropskog prvenstva u Ajndhovenu zbog nošenja majice sa natpisom "Kosovo je Srbija" na ceremoniji dodele medalja. Disciplinska komisija LEN odlučila je da je majica koju je nosio šampion na 50 metara delfin i novi evropski rekorder "sadržala političku poruku" što je kršenje pravila te organizacije.

"Odlučili smo da suspendujemo gospodina Milorada Čavića sa prvenstva", piše u saopštenju disciplinske komosije.

Srpska plivačka organizacija kažnjena je sa sedam hiljada evra.

Čavić je trebalo da nastupi na 100 metara slobodno i 100 metara delfin. Iako neće imati pravo nastupa, odlučeno je da mu zlatna medalja neće biti oduzeta.

"LEN je odlučila da me suspenduje do kraja šampionata i da novčano kazni našu federaciju. Desilo se suprotno od onoga šsto sam očekivao i žao mi je što neću biti u prilici da uradim nešto veliko u trci na 100 metara leptir", naveo je Čavić na svom sajtu.

Višestruki evropski šampion i rekorder dodao je da će se sada usredsrediti na pripreme za Olimpijske igre.

"Sada ovo moram da zaboravim i da se usredsredim na planove za naredno veliko takmičenje. Uradiću sve da se što bolje pripremim za Olimpijske igre u Pekingu. Zahvaljujem svima na podršci koju su mi pružili", rekao je Čavić.

Sport

Zimonjić za B92: "Sve bolji"

Najbolji meč je bio u 1/4 finalu, gotovo bez greške. Danas posle lošeg starta smo dobro završili. Sezona nije krenula kako smo očekivali. Imali smo velika očekivanja.

Tenis petak 21.03. 15:57 Komentara: 5

Sanrajz: Tipsarević izgubio

Tipsarević je na Floridi bio postavljen za petog nosioca. Hase, 82. igrač na ATP listi, u polufinalu će igrati sa Australijancem Gučioneom, koji je izbacio glavnog

Tenis subota 22.03. 02:47 Komentara: 2
strana 1 od 3 idi na stranu