MUP raspisao poternicu za Terzićem

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je 4. marta potragu za Zvezdanom Terzićem (1966) iz Beograda, predsednikom Fudbalskog saveza Srbije, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja. Za sada je utvrđeno da je Zvezdan Terzić u svojstvu direktora OFK Beograda protivpravno prisvojio novac od obeštećenja u jednom od transfera, u ukupnom iznosu od 1.100.000 nemačkih maraka, na štetu ovog fudbalskog kluba.

Terzić je za predsednika Fudbalskog saveza Srbije izabran u januaru 2005. godine, a zemlju je napustio početkom januara zbog "univerzitetskog usavršavanja u SAD", istovremeno kada su počela hapšenja fudbalskih funkcionera.

Zvezdan Terzić je u više navrata najavljivao i odlagao povratak u zemlju, a poslednji put je izjavio da dolazi "do kraja nedelje".

Funkciju predsednika Fudbalskog saveza Srbije u Terzićevom odsustvu obavlja Tomislav Karadžić, koji je kao i ostali čelnici saveza zatečen vešću o poternici:

"Razgovarao sam sa članovima najužeg rukovodstva i zakazali smo sednicu Odbora za hitna pitanja, za četvrtak 6. mart u 11 časova. Tom prilikom analiziraćemo novonastalu situaciju i u otvorenom dijalogu potražićemo adekvatna rešenja. Želimo da pokažemo domaćoj javnosti kako smo svesni odgovornosti", rekao je Karadžić.

strana 1 od 3 idi na stranu