Uspeh atletičara na Balkanijadi

Izvor: ÈŽ

Nedelja, 10.02.2008.

10:50

Default images

Atletičari Srbije vratili su se Balkanijade u dvorani koja je održana u Atini sa 12 medalja i to dve zlatne, osam srebrnih i dve bronzane. Novi prvaci Balkana su Ivana Španović u skoku u dalj i Branko Đuričić u skoku uvis. Biljana Topić je drugim mestom u troskoku (14,17) obezbedila mesto na dvoranskom svetskom prvenstvu u Valensiji i B olimpijsku normu. Tri santimetra joj je nedostajalo za A normu, a tim skokom postavila je lični rekord.

"Moram reći da sam očekivala ovakav rezultat. Imala sam dobre skokove u prve deve serije i onda je usledio najbolji. U četvrtoj sam prestupila, a onda odustala jer sam bila emotivno ispražnjena", rekla je Biljana Topić.

Ivana Španović je nastavila sa serijom dobrih rezultat. Iako još juniorka ona drži seniorski rekord naš zemlje, a skok u Atini bio je samo santimetar kraći 6,52.

Sa preskočenih 2,18 Branko Đuričić je osvojio prvo mesto u skoku uvis. Naš najbolji skakač uvis Dragutin Topić nije izašao na zaletište, jer je na "Eurotopu" u Novom Sadu ostvario normu za SP u Valensiji.

Desetobojac Igor Šarčević je osvojio srebro u skoku s motkom, a to je, uz lični rekord, učinio i na 60 metara s preponama.

Srebra su osvojili i Ana Subotić na 1500 metara, Tanja Mitić na 60, Asmir Kolašinac u bacanju kugle, Sreten Ninković na 3000 metara, Jelena Radinović u skoku s motkom. Bronzana odličja pripala su Ivanu Marjanoviću na 1500 metara i Dijani Šefčić u bacanju kugle.

U ekipnoj konkurenciji obe naše selekcije bile su treće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: