SK: Brazilke prejake za Srbiju

Izvor: Željko Èaèija

Četvrtak, 15.11.2007.

07:00

Default images

Reprezentacija Srbije doživela je i treći i najubedljiviji poraz na Svetskom kupu u Japanu. Bolja od naše selekcije bila je reprezentacija Brazila, direktni rival za jedno od tri mesta koje vodi na Olimpijske igre. Rezultat je bio maksimalnih 3:0, po setovima 25:13; 25:14 i 25:21. Meč je trajao 69 minuta, a posmatralo ga je 1800 gledalaca.

Najefikasnija u našem timu bila je mlada Jovana Brakočević sa 14 poena, dok je kod Brazilki samo pet odbojkašica beležilo poene, ali su sve imale po deset i više.

Šeila Kastro je bila najuspešnija sa 16, a srednji bloker Oliveira Valevska je svom timu donela čak pet poena iz bloka. Naše devojke su zakazale u tom polju, jer su iz bloka napravile samo tri poena.

Selektor Terzić je bio veoma zbunjen dešavanjima na terenu.

"Nije mi jasno šta se to danas dogodilo. Moraću još jednom da pogledam meč, da vidim šta se tačno izdešavalo. Mi smo verovatno igrali veoma loše, ali je zato Brazil igrao veoma dobro, naročito u odbrani. Lopta jednostavno nije htela da padne u njihov deo terena. Smatram da je naš napad dobar, ali ovo danas je bila igra mačke i miša. Mi možemo da se nosimo sa svima, ali mislim da je ekipa Brazila nešto posebno. Nadam se da će sledeći put biti mnogo bolje", rekao je Terzić.

Kapiten našeg tima Vesna Čitaković - Đurišić nije bila previše razočarana zbog poraza.

"Brazil je igrao veoma dobro u svim elementima. Servirale su veoma jako, naš prijem nije funkcionisao, pa nikako nismo mogl da organizujemo dobar napad. Sve u svemu nije toliko loše. Naučile smo dosta danas i to je dobro", rekla je Vesna Čitaković - Đurišić.

Reprezentacija Srbije je porazom od Brazila propustila prvu šansu šansu za plasman na OI. Naredni kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre Srbija će igrati u Nemačkoj, u Haleu, od 14. do 20. januara. Na tom evropskom turniru učestvovaće osam ekipa, koje će biti podeljene u dve grupe. Dve prvopasirane ekipe idu direktno u polufinale, a samo pobednik turnira putuje u Peking. Sada je izvesno da će na tom turniru, pored Srbije, učestvovati Nemačka, Rusija, Poljska, Holandija, Turska, Rumunija i Hrvatska.

U poslednjem kolu na Svetskom kupu naša selekcija sastaje se sa reprezentacijom Kube, u meču koji će odlučiti ko zauzima četvrto mesto na turniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: