Srbija u kvalifikacijama za EP

Izvor: Željko Èaèija

Sreda, 14.11.2007.

23:17

Default images

Na predstojeća evropska prvenstva u košarci, koja će se 2009. godine igrati u Poljskoj (muškarci) i Letoniji (žene), kvalifikovalo se osam muških i pet ženskih nacionalnih selekcija. Rusija, Španija i Litvanija su prve tri evropske ekipe koje će učestvovati i na OI u Pekingu. Grčka, Nemačka, Hrvatska i Slovenija su izborile mesto na kvalifikacionom turniru za OI. Sve te ekipe uz Poljsku, kao domaćina, plasirale su se na završni turnir EP.

Još 17 timova iz A divizije boriće se za preostala mesta na turniru. Tri grupe imaće po četiri selekcije, dok će četvrtu činiti pet reprezentacija. Pobednici grupa i još tri najbolja drugoplasirana tima naći će se na EP. Poslednja selekcija koje će se putovati u Poljsku biće dobijena na dodatnom turniru, koji će se igrati na leto 2009. godine. Od zvučnih imena, pored naše zemlje, u kvalifikacijama će igrati Francuska, Italija i Turska.

U ženskoj konkurenciji Rusija, Španija, Belorusije, Letonija i Češka idu direktno, dok će 19 iz divizije A timova kroz kvalifikacije izboriti mesto.

Tri grupe će imati po pet selekcija, dok će u poslednjoj igrati četiri tima. Kao i kod muškaraca pobednici grupa i još tri najbolja drugoplasirana tima naći će se na EP. Za jedno preostalo mesto boriće se timovi na dodtanom kvalifikacionom turniru nekoliko meseci pre početka prvenstva.

Žreb za kvalifikacione turnire biće obavljen u Veneciji 16. februara 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: