Panući: Neće se izbegavati Italija

Nina KolundžijaIzvor: B92, Beta Italija
Podeli

Fudbaler Rome Kristijan Panući ocenio je u sredu da su besmislene tvrdnje da će vrhunski igrači izbegavati Italiju ako se ne smiri navijačko nasilje. "Šampioni će i dalje dolaziti, dok god su dobro plaćeni", rekao je Panući novinarima na pripremema reprezentacije za meč sa Škotskom u subotu.

Vezni igrač Milana i reprezentativac Brazila Kaka rekao je u utorak da će neredi, koji su nastali pošto je u nedelju jedan policajac ubio navijača Lacija, samo odvratiti velika imena od dolaska u Seriju A.

Navijač Lacija, 26-godišnji Gabrijele Sandri ubijen je prilikom tuče navijača na benzinskoj pumpi. Policija je ocenila da je to tragična nesreća. To je druga žrtva nasilja na stadionima u prvoj ligi Italije, pošto je u februaru jedan policajac ubijen u neredima ispred stadiona na Siciliji.

Napadač "azura" Luka Toni rekao je da veruje da će Italija uspeti da se izbori sa problemom huliganizma.

"Ako su mogli u Nemačkoj i Engleskoj, možemo i mi u Italiji. Policija, funkcioneri i fudbaleri treba da se ujedine u borbi protiv delikvenata čiji je društvo talac. Zajedno možemo pronaći rešenje koje će ovaj sport vratiti pravim navijačima", rekao je Toni.

strana 1 od 2 idi na stranu