Federer eliminisao Davidenka

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2007.

12:10

Default images

Švajcarac Rodžer Federer oporavio se od početnog poraza na završnom Mastersu u Šangaju i pobedio Nikolaja Davidenka u dva seta – 6:4, 6:3, u drugom kolu crvene grupe. Poraz je okončao nade ruskog tenisera da će stići do polufinala. U drugom meču drugog kola crvene grupe sastaju se pobednici iz prve runde Fernando Gonsales i Endi Rodik.

Federer je i u drugom meču pokazao da je daleko od forme i namučio se sa rivalom, kojeg je pobedio u svih 10 dosadašnjih okršaja.

U prvom setu on je imao neobično velike 22 neiznuđene greške, ali je napravio brejk u osmom gemu. Davidenko je odmah vratio brejk, ali je Federer i u desetom gemu oduzeo servis rivalu i osvojio set.

U drugom setu odluka je pala u četvrtom gemu, posle čega se samopouzdanje prvog igrača sveta vratilo, pa je meč okončan posle sat i 27 minuta.

Švajcarac je na prethodnih pet završnih turnira sezone slavio četiri puta, a ovog puta moraće da pobedi Rodika u trećem kolu da bi zadržao šanse da se bori za trofej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: