Junajted ubedljiv, remi u Lisabonu

Izvor: Željko Èaèija

Sreda, 07.11.2007.

23:27

Default images

Fudbaleri Mančester junajteda lako su savladali ekipu kijevskog Dinama 4:0 i plasirali se u osminu finala, četvrtim vezanim trijumfom. Golove za engleskog šampiona postigli su Pike, Tevez, Runi i Ronaldo. Roma je remizirala u Lisabonu 2:2 i ostala u trci za prolaz u drugu fazu. Golove za domaći tim postigao je Lidson, dok je Roma došla do boda golom Kasetija i autogolom Polge. Dinamo je bez bodova na dnu tabele grupe F.

Ser Aleks Ferguson je u tim uvrstio dva mlada igrača Pikea, koji je igrao u paru sa Vidićem i Danijela Simpsona na mestu desnog beka. To mu se isplatilo već u 31. minutu kada je Pike dove "đavole" u prednost od 1:0. Šest minuta kasnije prednost domaćeg tima povećao je Tevez. Tim rezultatom otišlo se na odmor, a na 3:0 povećao je Runi u 76. minutu. Konačan rezultat postavio je Ronaldo u 88. Pored sjajnih igara koje pruža od kako je došao u Mančester Nemanja Vidić je od ser Aleksa Fergusona dobio posebno priznanje i postao prvi Srbin tog tima. Naime, na poluvremenu je zamenjen van der Sar, koji je nosio kapitesnku traku, koju je tokom drugog poluvremena nosio naš reprezentativac.

U Lisabonu je Roma veoma rano povela golom Kasetija u četvrtom minutua, a izjednačio je Lidson u 22. Isti igrač je doneo prednost domaćem timu u 64, da bi konačan rezultat bio postavljen pred sam kraj igre autogolom Polga u 89. minutu.

Mančester junjted 4 12
Roma 4 7
Sporting 4 4
Dinamo Kijev 4 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: