"Crno-beli" veruju u iznenađenje

Izvor: B92

Utorak, 06.11.2007.

14:08

Default images

Košarkaši Partizana dočekuju u sredu u Hali "Pionir" (20:45) šampiona Evrope Panatinaikos u meču 3. kola grupe C Evrolige. Odličan početak "crno-belih" u elitnom evropskom takmičenju dodatno je podgrejao atmosferu pred dolazak grčkog giganta, sve karte rasprodate su za pola sata, a trener beogradskog kluba Duško Vujošević obećava da će njegov tim dati sve od sebe kako bi zabeležio i treću uzastopnu pobedu na startu evropske sezone.

"Verujem da je ogromno interesovanje dobrim delom i zbog našeg dobrog starta u Evroligi. Realnost i želje nisu isto, a između njih se nalazi nada. Uz maksimalno angažovanje i borbenost i veru da radimo dobro mislim da možemo do povoljnog rezultata", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

"Dolazi nam prvak Evrope, tako da se dosta toga podrazumeva, ali pre svega da smo prijatelji. Trener Obradović, zatim Dejan Tomašević, Miloš Vujanić svi su oni nosili dres našeg kluba, ali to prijateljstvo važi samo pre i posle meča. Evroliga je jača nego ikad, a Panatinaikos ima želju i ambiciju da odbrani trofej. Imaju više izvanrednih igrača na svim pozicijama. Nemaju slabih tačaka, a takva selekcija tima garantuje uspeh u kontinuitetu", rekao je trener Partizana.

Najbolji igrač beogradskog kluba na početku sezone, centar Nikola Peković takođe je imao brojne pohvale na račun gostiju, ali ne isključuje mogućnost nove pobede Partizana.

"Ekipa Panatinaikosa je izvanredan skup pojedinaca. U pitanju je prvak Evrope, ali ako budemo 100 odsto koncentrisani i motivisani možda možemo i da pobedimo. Dobro se poznajemo i bitno je da ispoštujemo ono što naš trener traži od nas", rekao je Peković.

Pre utakmice će biti dodeljena specijalna priznanja povodom 50 godina postojanja Evrolige. Priznanja će bivšim Partizanovim asovima Aleksandru Đorđeviću i Predragu Daniloviću, kao i porodici legendarnog trenera, pokojnog Aleksandra Nikolića, uručiti izvršni direktor ULEB-a, Đordi Bartomeu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: