Poraz od Italije u taj-brejku

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Utorak, 06.11.2007.

06:18

Default images

Odbojkašice Srbije doživele su prvi poraz na Svetskom kupu u Japanu. U četvrtom kolu Srbija je poražena od Italije rezultatom 3:2 (23:25, 25:14, 16:25, 25:17, 15:7). Italijanke vode sa četiri pobede, Srbija sada ima skor od tri trijumfa i jednog poraza i zauzima četvrto mesto. Plasman na Olimpijske igre izboriće najbolje tri selekcije sa turnira.

U prvom kolu druge faze, koju naš tim igra u Osaki, Srbija je odigrala veoma izjednačen meč sa prvim favoritom Svetskog kupa, i ispustila dva puta po set prednosti.

U prvom setu naša selekcija imala je više nerava u interesantnoj završnici, a svi ostali setovi završeni su velikom razlikom. U drugom setu dominirala je Italija, a u trećem Srbija se potpuno revanširala.

Iako su Italijanke u četvrtom setu vodile praktično sve vreme, Srbija je uspela da izjednači na 16:16. To je bio prelomni momenat, jer od tog trenutka bilo je teško prepoznati naše igračice, pogotovo prilikom prijema.

Do kraja tog seta Italija je osvojila devet, a naš tim samo jedan poen. U tom ritmu počeo je i taj-brejk, vođstvom Italijanki od 4:1. Usledila su dva poena za srpski tim, a zatim novi pad naše selekcije. Samo nekoliko minuta kasnije Italija je vodila 13:5 i rešila pitanje pobednika.

Italija u prethodna tri kola nije izgubila ni set. Bez poraza do ovog trenutka su i selekcije SAD i Brazila.

Srbija će u 5. kolu Svetskog Kupa igrati protiv Dominikanske Republike, u Osaki, u sredu, 7. novembra od 7 sati ujutro po centralnoevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: