ASK Riga otvorio pobedom ULEB kup

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.11.2007.

20:49

Default images

Takmičenje u ovogodišnjem ULEB kupu počelo je svečano, utakmicom između letonske ASK Rige i bugarskog Lukoil Akademika. Letonci su rutinski dobili meč grupe H rezultatom 77:58 (12:14, 18:14, 31:16, 16:14). Tri srpska predstavnika u ULEB kupu – Crvena zvezda, FMP i Hemofarm – takmičenje počinju u utorak.

Meč u Rigi imao je veliku istorijsku težinu – dva kluba sastala su se 1958. i 1959. u prva dva finala meča u Kupu šampiona, a tadašnji sovjetski prvak osvojio je obe titule šampiona kontinenta.

ASK je jedan od tri kluba koji su po tri puta osvajali titulu šampiona kontinenta (odbranili naslov i 1960. protiv Dinama iz Tbilisija), a samo pet ekipa je osvojilo više trofeja.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, tokom kojeg su se ekipe emenjivale u vođstvu, Letonci su odlično odigrali trećeu četvrtinu, u kojoj su dali 31 poen i odmakli na plus 17, posle čega su rutinski priveli meč kraju.

Najbolji u domaćem timu bio je Dvejn Brojls (igrao za Šibenku i Zagreb u Jadranskoj ligi), koji je ubacio 16 poena. Ključ pobede ASK-a ipak je bila timska igra, u kojoj je svaki od članova

U gostujućem timu, koji vodi Željko Lukajić, istakao se bivši član Atlanta Hoksa Donta Smit (10p, 6s), kao i tandem makedonskih reprezentativaca Pero Antić (22p, 7s) – Riste Stefanov (14p). Nenad Čanak nije dao nijedan poen, a pored 7 skokova zabeležio je 4 izgubljene lopte. Potpuno je podbacila prva zvezda tima Todor Stojkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: