Nacističke majice Torcide

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.11.2007.

19:44

Default images

Hrvatska policija ispituje izveštaje da su navijači fudbalskog kluba Hajduk Split prodavali i nosili majice sa nacističkim simbolima. Slobodna Dalmacija je napisala da su navijači Hajduka, članovi Torcide "ponosno šetali Splitom u majicama na kojima je pisalo "Hajduk Jugend", što je direktna aluzija na "Hitler Jugend".

Majice su prodavane na veb-sajtu navijačke grupe "Torcida" a imale su i nacističkog orla koji je u kandžama umesto kukastog krsta držao grb Hajduka.

"Proverićemo ove navode i videti da li je zakon prekršen", rekla je portparolka splitske policije Marina Kraljević Gudelj.

Predstavnik hrvatskog nogometnog saveza izjavio je da nema informaciju o prodaji nacističkih majica.

Nacistički ustaški režim ubio je tokom drugog svetskog rata u logorima širom Hrvatske stotine hiljada Srba, Jevreja, Roma i Hrvata anti-fašista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: