Preminuo Lidholm

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.11.2007.

19:27

Default images

Nekadašnji fudbaler Milana i švedski reprezentativac Nils Lidholm preminuo je u italijanskom gradu Kućaru u 85. godini života. "U raju se otvorilo mesto za Nilsa Lidholma. Maestro ironije, istine, nezamenljivi fudbalski šampion, pobednik, inovativni trener. Milan, kao i ostatak fudbalskog sveta, klanja se švedskom velikanu", stoji na zvaničnom sajtu fudbalskog kluba Milan.

Lidholm je bio član švedske reprezentacije koja je osvojila titulu Olimpijskog šampiona 1948. godine, a u finalu Svetskog kupa 1958. godine izgubila od Brazila.

Igrač sredine terena osvojio je četiri titule prvaka Italije 1950-tih godina kada je u Milanu bio član popularnog švedskog trija "Gre-No-Li" sa Gunarom Grenom i Gunarom Nordalom.

Lidholm je imao i uspešnu trenersku karijeru pošto je osvajao titule prvaka Italije sa Milanom 1979. i Romom 1983. godine. Takođe je Rimljane predvodio do finala Evropskog kupa 1984. godine gde su na penale poraženi od Liverpula.

Sahrana Lidholma održaće se u četvrtak u Kućaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: