Enanova brine o vazdunu u Pekingu

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.11.2007.

18:40

Default images

Najbolja teniserka sveta Žastin Enan izjavila je da je brine koliki će biti nivo zagadjenja vazduha u Pekingu u vreme Olimpijskih igara, pošto se ranije ove godine povukla sa turniru u tom gradu zbog astme.

"Nekoliko meseci već imam astmu i osećala sam se veoma loše u Njujorku na kraju turnira, tako da sam bila vrlo zabrinuta za Peking", rekla je novinarima Enanova.

Ona je izjavila da je morala da propusti Otvoreno prvenstvo Kine u Pekingu zbog astme.

"Morala sam da se vratim i posetim specijalistu kako bih počela lečenje, ali se sada osećam bolje. Bila sam dosta razočarana zato što sam želela da igram na tom turniru i da se naviknem na uslove", objasnila je 25-godišnja teniserka.

Visok nivo zagadjenja vazduha u Pekingu i njegov mogući uticaj na zdravlje sportista predstavlja jedan od najvećih izazova za
organizatore Olimpijskih igara naredne godine.

Tim Ujedinjenih nacija (UN) zadužen za program životne sredine objavio je nedavno izveštaj u kome je izrazio brigu za kvalitet vazduha u Pekingu, iako su organizatori saopštili da će se stanje popraviti do početka Igara.

Enanova je izrazila nadu da će joj uslovi dozvoliti da odbrani zlatnu medalju sa Olimpijskih igara 2004. godine u Atini.

"Istina je da će biti teško u Pekingu zbog problema koje imam, ali sada izgleda da je sve pod kontrolom, što je bitno iz razloga što su Olimpijske igre vrlo bitan cilj za mene u 2008. godini", kazala je najbolja teniserka sveta.

Belgijska igračica počinje u utorak odbranu titule Masters kupa sa mečom u kom se sastaje sa 20-godišnjom Ruskinjom Anom Čakvetadze.

Masters kup u Madridu igraće se od 6. do 11. novembra u Madridu za nagradni fond od 3.000.000 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: