Lampard spasao Čelsi, 2 gola Dudua

Izvor: B92

Četvrtak, 01.11.2007.

00:28

Default images

Golovi Andreja Ševčenka i Frenka Lamparda u poslednjih pet minuta meča bila su neophodna Čelsiju da bi prošao u četvrtfinale Karling kupa. Lester je do 87. minuta vodio na Stamford bridžu rezultatom 3.2, u najlepšem meču dana. Arsenal se prošetao Šefildom, gde je pobedio rezultatom 3:0, uz dva gola hrvatskog reprezentativca Eduarda Andersona da Silve. Liverpul je savladao Kardif 2:1, a u osam najboljih plasirali su se isključivo klubovi iz Premijer lige.

Drama na Stamfordu počela je golom Mekolija posle pet minuta, ali su svi mislili da se Čelsi izvukao iz problema kada je Frenk Lampard pogodio dva puta sredinom prvog dela.

Ipak, „Lisice“ su pružile sjajnu partiju i pogocima DJ Kembela i Karla Korta u samo tri minuta drugog poluvremena preuzele su vođstvo drugi put na meču. U finišu domaćin je uspeo da napravi još jedan preokret, a pobedu je obezbedio Frenk Lampard u 90. minutu.

Na Bramol Lejnu Arsen Venger je pružio priliku drugoj posavi, kako to obično čini u Karling kupu. Najbolji utisak iostavili su Brazilci Denilson i Eduardo (doduše, Dudu je hrvatski reprezentativac) – prvi je postigao jedan, a drugi dva gola, čime su pokazali da na njih Alzašanin može računati i u predstojećem superderbiju sa Mančester Junajtedom.
Na Enfildu je Kop imao priliku da pozdravi svog heroja Robija Faulera, koji je gostovao Liverpulu u trećem dresu – ovog puta Kardif Sitija. Vodeći gol za domaći tim postigao je junior Nabil El Žar (na slici, prvi njegov gol u seniorskoj konkurenciji), a posle izjednačenja (Daren Purs) presudio je Stiven Džerard.

U lokalnom okršaju Mančester Siti je na Ribokupobedio Bolton penalom Elana Blumera. Blekburn je u gostima savladao Portsmut 2:1, a Totenhem je savladao Blekpul 2:0.

Everton se dugo mučio u Lutonu, ali je otpor domaćeg trećeligaša u 101. minutu slomio Tim Kejhil. To je drugi gol australijskog reprezentativca u dva meča po povratku posle povrede.

Dan ranije mesto u četvrtfinalu izborio je Vest Hem, koji je golom u nadoknadi vremena pobedio Koventri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: