Kuman na klupi Valensije

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Sreda, 31.10.2007.

21:43

Default images

Holanđanin Ronald Kuman novi je trener Valensije. Nekadašnja zvezda evropskog fudbala i uspešni menadžer Benfike i PSV-a preuzeo je „Slepe miševe“ dva dana pošto je Mestalju napustio Kike Sančes Flores. Valensija je dobro počela sezonu, ali je naglo izgubila formu posle povrede ključnog napadača Davida Vilje, pa je uprava bila prinuđena na drastične mere.

Nisam još uvek ništa potpisao, ali dogovorili smo se oko dvoipogodišnjeg ugovora“, rekao je Holanđanin u sredu uveče.

Valensija je u poslednjih pet mečeva izgubila četiri, od čega dva u Ligi šampiona, gde su ugrozili plasman u drugu fazu-

U ligi taj klub deli sa Viljarealom treće mesto, iza madridskog Reala i Barselone. U sredu uveče Valensija dočekuje upravo lidere iz Madrida.

Nešto ranije tokom dana predsednik kluba sa Mediterana Migel Anhel Ruis saopštio je da su pregovori sa Kumanom u završnoj fazi.

Na dobrom smo putu da sklopimo dotgovor sa Kumanom i siguran sam da ćemo završiti posao već tokom dana“, rekao je Ruis.

Kuman bi ekipu miogao da predvodi već u subotu, kada Valensija gostuje na Maljorci.

Pre uspešnih sezona u Ligi šampiona sa Benfikom i PSV-om, Kuman je vodio Ajaks i Vitese. Početkom ove sezone on je povezivan sa poslom u Barseloni, ekipi kojoj je doneo prvi trofej u Ligi šampiona 1992. godine pogotkom u produžetku finalnog meča sa Sampdorijom. Ipak, rukovodstvo katalonskog kluba odlučilo je da na klupi ostavi Franka Rajkarda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: