Kosanović: "Ne plašimo se poraza"

Izvor: VN

Sreda, 24.10.2007.

13:06

Default images

Crvena zvezda u četvrtak počinje takmičenje u grupnoj fazi Kupa UEFA. U prvoj utakmici, 'crveno-beli' dočekuju, po mnogima, prvog favorita za osvajanje takmičenja, minhenski Bajern. Trener beogradskog kluba Milorad Kosanović smatra da je najbitnije ostvariti dobre rezultate u ostalim mečevima i da u ovaj ne ulaze pod velikim pritiskom. Kosanović je izjavio da se ne boji poraza, već da se plaši da njegov tim ne odustane od igre.

"Ovom utakmicom ulazimo u novo takmičenje. Ono što je bitno jeste da moramo da znamo da je Bajern ekipa koja će sigurno da se plasira dalje, u drugu fazu. Mi ostali ćemo da konkurišemo za preostala dva mesta i u tom svetlu treba gledati utakmicu u četvrtak, jer čak i ako dobijemo Bajern, to nam neće uraditi posao ukoliko ne budemo u utakmicama sa našim realnim rivalima ostvarili dobar rezultat. Ne bojimo se poraza, bojimo se da ne odustanemo od igre – to je jedina stvar koje se bojim".

Kosanović je istakao da pritisak nije velik.



"Sa te strane mi smo opušteniji, ovo je jedna utakmica koju ja volim da zovem lepom utakmicom, pošto igramo sa ekipom koja igra lep i atraktivan fudbal".

Trener Crvene zvezde osvrnuo se na izuzetan igrački kadar kojim trener Hicfeld raspolaže.

"Što se Bajerna tiče, izuzetno su jaki u svakoj liniji mnogi ističu napadački tandem Klose – Toni, međutim oni su jaki na svakoj poziciji. Ili imaju igrače ekstra kvaliteta ili, u najmanju ruku, odličnog kvaliteta. Osim tandema Klose – Toni, vema su jaki i tandemi Van Bomel – Ze Roberto, Demikelis – Lusio. Altintop i Švajnštajger igraju odlično, tako da nam preti opasnost sa praktično svih pozicija".

Kosanović je posebno istakao Franka Riberija.

"Ono što daje šlag na celu tu priču je Riberi koji igra i atraktivno, osim što je odličan igrač".

Prema treneru 'crveno-belih', velika snaga Bavaraca leži u mogućnosti da stalno menjaju ritam igre.

"Njihove dve strane terena – leva i desna, su približno jednake po snazi, međutim igraju na potpuno različit način, što im omogućava da u toku meča konstantno menjaju ritam".

Ognjen Koroman nije želeo da poredi predstojeći meč sa onom utakmicom iz 1991.

"Ne treba ovaj meč porediti sa onim, pošto se ne radi o istim mečevima, pošto ulog nije isti. Onda je bilo – ako dobijemo, idemo u finale, a ovo je samo prva utakmica u nizu u okviru ove faze takmičenja."

Cela ekipa je spremna, Bronovicki je počeo regularno da trenira punim kapacitetom, a Koroman još oseća lakše posledice povrede koju je vukao i zbog koje nije startovao protiv OFK Beograda, ali će po svemu sudeći, igrati od prvog minuta.

Fudbaleri Crvene zvezde očekuju podršku sa tribina i računaju da će u utakmici u kojoj psihološki pritisak nije preterano velik, pokazati da igraju dobro protiv ovakvih timova.

Na pitanje o navodnoj izjavi Van Bomela da "Bajern dolazi u Beograd na lakši trening", trener Milorad Kosanović je rekao: "Holanđanin je odličan igrač i da je veliko pitanje da li je on to uopšte i izjavio, ali čak i da jeste, Crvena zvezda ne može da funkcioniše na tom nivou i tim je sastavljen od odličnih igrača i odličnih ljudi, jer da nisu takvi, ne bi uspeli da urade ono što su uradili za ova dva ipo meseca i da smo od pozicije u kojoj sam preuzeo tim, došli do ove gde smo sada".

Do srede u podne, prodato je 35.000 ulaznica, a veliki broj karata biće sačuvan i pušten u prodaju na dan utakmice, zbog brojnih navijača koji dolaze iz unutrašnjosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: