Veliki neredi posle meča Togo-Mali

Izvor: Miloš Todoroviæ

Ponedeljak, 15.10.2007.

14:14

Default images

Razjareni navijači fudbalske reprezentacije Togoa, posle poraza svog tima u kvalifikacijama za afrički Kup Nacija od selekcije Malija, odmah po završetku utakmice, pokušali su da linčuju igrače i simpatizere protivničkog tima, objavili su lokalni mediji u ponedeljak. Nakon poraza, posle kog je Togo ostao bez plasmana na Kup Nacija koji će se održati sledeće godine u Gani, navijači domaće reprezentacije uleteli su na teren i počeli da jure protivničke fudbalera, ali i da se obračunavaju sa navijačima Malija.

Od reprezentativaca Malija najviše su nastradali strelci na toj utakmici, golgeter španske Sevilje Frederik Kanute i napadač engleskog Stouk Sitija Mamadi Sidibe. Kanute je zaradio tri šava, dok je Sidibe uboden nožem u ruku.

Lokalni mediji prenose da policija nije mogla sama da se obračuna sa huliganima i da joj je u pomoć pritekla čak i vojska. Nakon što je oterala domaće navijače sa stadiona, vojska je, kako se navodi, helikopterima izvlačila goste sa stadiona.

Selektor Malija, francuski stručnjak Žan Fransoa Žodar izjavio je da je posle utakmice teren ličio na bojno polje.

"Situacija je bila užasna, U svlačionicama se, osim fudbalera i članova stručnog štaba sakrio i veliki broj naših navijača, a krvi je bilo na svim stranama", kazao je Žodar.

Utakmici u Lomeu prisustvovalo je oko 30.000 gledalaca, a posle pobede od 2:0, selekcija Malija je izborila plasman na završni turnir Kupa Nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: