6 turnira u kvalifikacijama za OI

Izvor: Miloš Todoroviæ

Petak, 12.10.2007.

15:17

Default images

Turniri II runde evropskih kvalifikacija za OI 2008. odigraće se od 07. – 11. novembra u konkurenciji seniorki, odnosno od 28. novembra do 02. decembra u konkurenciji seniora. Plasman na završne turnire Evropskih kvalifikacija za OI 2008, koji će se odigrati od 07. – 13. januara u Izmiru (Turska) u muškoj konkurenciji, odnosno od 14. – 20. januara u Haleu (Nemačka) u ženskoj konkurenciji, izboriće pobednici grupa svih šest turnira u obe konkurencije.

2. runda evropskih kvalifikacija za OI 2008.

Seniorke:

I Turnir – Ajndhoven, Holandija (07. – 11. novembar):
Holandija, Češka, Azerbejdžan, Ukrajina, Mađarska.

II Turnir – Gabrovo, Bugarska (07. – 11. novembar):
Bugarska, Belgija, Slovačka, Belorusija, Rumunija.

III Turnir – Ankara, Turska (07. – 11. novembar):
Turska, Francuska, Hrvatska, Španija, Austrija.

U konkurenciji seniorki će se igrati po jednokružnom bod sistemu. Pobednici grupa će izboriti plasman za završni turnir Evropskih kvalifikacija, koji će se odigrati od 14. – 20. januara u Haleu, u Nemačkoj. U Haleu će igrati osam reprezentacija podeljenih u dve grupe. Za sada je poznato da će u Haleu igrati organizator, Nemačka i Rusija, trećeplasirana sa EP 2007.

U zavisnosti od plasmana selekcija iz Evrope (Srbija, Italija, Poljska) na Svetskom Kupu u Japanu, u Nemačkoj će iz II runde kvalifikacija igrati najbolja drugoplasirana selekcija, dve najbolje drugoplasirane reprezentacije ili po dve prvoplasirane selekcije sa sva tri turnira. Kriterijumi za određivanje najuspešnije drugoplasirane reprezentacije su: broj bodova, set količnik, poen količnik.
Seniori:

I turnir – Šombatelj, Mađarska (28. Novembar – 02. Decembar):
A Grupa: Finska, Estonija, Mađarska.
B Grupa: Belgija, Poljska, Danska.

Goran Gradinski, međunarodni sudija iz Srbije delegiran je za turnir u Mađarskoj.

II turnir – Evora, Portugalija (28. Novembar – 02. Decembar):
A Grupa: Nemačka, Češka, Portugalija.
B Grupa: Francuska, Slovačka, Švedska.

III turnir – Katanija, Italija (28. Novembar – 02. Decembar):
A Grupa: Italija, Crna Gora, Hrvatska.
B Grupa: Holandija, Grčka, Rumunija.

Na turnirima II runde kvalifikacija, u muškoj konkurenciji, selekcije su podeljene u dve grupe sa po tri tima. Plasman u polufinale izboriće po dve reprezentacije (A 1 – B 2; B 1 – A 2). Plasman na završni turnir Evropskih kvalifikacija, koje će se odigrati u Izmiru, u Turskoj, od 07. – 13. januara, Izboriće pobednici sva tri turnira.

U Izmiru će igrati osam reprezentacija podeljenih u dve grupe. Za sada je poznato da će u Izmiru igrati organizator, Turska i Srbija, trećeplasirana sa EP 2007. U zavisnosti od plasmana selekcija iz Evrope (Španija, Rusija, Bugarska) na Svetskom Kupu u Japanu, u Turskoj će iz II runde kvalifikacija igrati najbolja drugoplasirana selekcija, dve najbolje drugoplasirane reprezentacije ili po dve prvoplasirane selekcije sa sva tri turnira. Kriterijumi za određivanje najuspešnije drugoplasirane reprezentacije su: ukupan broj bodova (četiri utakmice), set količnik (četiri utakmice), poen količnik (četiri utakmice).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: