Miličić konačno otišao - u Orlando!

Izvor: Igor Vujièin

Četvrtak, 16.02.2006.

09:58

Default images

Darko Miličić je od četvrtka i zvanično košarkaš Orlando Medžika. Reprezentativac SCG koji za 2 i po sezone kao drugi pik na draftu 2004.godine nije ispunio ni delić očekivanja Detroit Pistonsa poslat je na Floridu sa Portorikancem Karlosom Arojom u zamenu za centra Kelvina Kejta i pravo biranja u prvoj rundi drafta.

Miličić je tako dobio priliku za novi start u ekipi koja ga je želela od početka sezone i koja u njemu vidi ogroman potencijal:

Njemu je potrebna samo šansa. On je veoma dobar košarkaš. Ima visinu, ume da pogodi sa velike udaljenosti, ali i da igra u reketu. Dobiće šansu, i to mu je po našem mišljenju jedino potrebno“ rekao je pomoćni trener Medžika Otis Smit.

U zamenu za Miličića, Džo Dumars koji je kao prvi operativac Pistonsa pravio vrlo malo grešaka (a draftovanje Miličića u Mičigenu ipak smatraju greškom) Detroit je dobio pika u prvoj rundi drafta i prostor u seleri kepu koji će se pojaviti kada Kejtu na kraju sezone istekne ugovor vredan osam miliona dolara ) tim novcem Detroit će zadržati Bena Valasa).

Miličić je za dve i po sezone u Detroitu postizao 1.6 poena uz 1.2 skoka po meču. Sada mu ostaje da na Floridi pokuša da nadoknadi ono što je izgubio za 30 meseci u Detroitu – da „uhvati“ generaciju u kojoj su neki već superzvezde: LeBron, Karmelo,Kris Boš,Dvejn Vejd...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: