Šterbik: Tražili su da namestimo

Izvor: Ilija Kovaèiæ

Subota, 11.02.2006.

11:11

Default images

Posle velike bure koju je napravila sumnja i anonimne izjave reprezentativaca da je utakmica evropskog šampionata u rukometu između Srbije i Crne Gore i Hrvatske dogovorena, izjava golmana naše reprezentacije Arpada Šterbika u subotnjim dnevnim sportskim novinama "Sport" i "Sportski žurnal" potvrđuje određene stvari.

"Selektor Vujović je na ručku pre utakmice rekao da smo u takvoj situaciji da nama ništa ne znači pobeda, a Hrvati bi, ako ih pustimo, znali to da nam vrate kad-tad. Pred samu utakmicu u svlačionicu su ušli Mićović i Radojičić i zatražili isto. Gledali smo u njih i pitali gde je Vujović. Odgovorili su da je ispred svlačionice, da je njemu neprijatno da uđe i da čeka kao i Hrvati da vidi šta smo odlučili. Prvo je skočio Žikica Milosavljević, rekao je da je prošle godine u Tunisu, na svetskom prvenstvu protiv Katara odigrao jednu takvu utakmicu. Tada su to od nas tražili zbog kladionice. Reče Milosavljević da to više nikada neće učiniti. Onda sam ustao ja. Neka nas pobede i sa deset razlike, ali neću to da radim. Ne bih ni svojoj majci prodao utakmicu, a kamoli Hrvatima. Ako Vujović hoće da vodi ekipu do pobede, neka sedne na klupu, ako ne, uopšte nam ne treba. To sam rekao Mićoviću da prenese selektoru. Zbog ove situacije plakao je Deni Anđelković, plakao sam i ja – zna Dejan Perić. Ispričao sam mu sve isto veče, zna koliko sam bio iznerviran očajan, van sebe...Duša me je bolela", rekao je Arpad Šterbik za "Sport" i "Sportski žurnal".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: