Partizan - Šerif 1:0

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2005.

19:48

Default images

Fudbaleri Partizana stekli su minimalnu prednost u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

“Crno-beli” su na svom stadionu pobedili moldavskog prvaka Šerif iz Tiraspolja rezultatom 1:0 (0:0).

Jedini gol na utakmici postigao je Nigerijac Emanuel Obiora Odita u 63. minutu, kada je primio loptu na 16 metara od gola i snažnim udarcem savladao golmana protivničke ekipe.

Utakmica je odigrana po veoma toplom vremenu, pred oko petnaest hiljada gledalaca. Tokom celog meča organizovani navijači su bojkotovali klub i samo su se povremeno oglašavali pokličima protiv uprave. U jednom trenutku, sredinom drugog poluvremena, oni su napustili tribine, a bojkot je podržala polovina prisutnih.

Partizan je tokom celog meča bio dominantniji, stvarao polušanse, i izborio deset kornera (naspram dva za Šerif). Moldavci su, nasuprot tome, sve do primljenog gola isključivo vodili računa o odbrani svog gola, a tek u finišu pokušali i da ugroze Ivicu Kralja.

Najbolju akciju u prvom poluvremenu gledaoci su videli u 19. minutu, kada je Radović na desnoj strani terena gurnuo loptu kroz noge protivnika, utrčao je Nemanja Rnić i centrirao, ali je Srđan Radonjić glavom šutirao preko gola.

Osim toga, nije viđena praktično nijedna stopostotna prilika, iako je lopta dobar deo vremena provela u šesnaestercu gostiju iz Moldavije i oko njega. U prvom delu posebno se istakao Marko Lomić, pojačanje iz Železnika, prodorima po levoj strani.

U nastavku tempo igre je još opao, pa u prvih četvrt sata nije višena nijedna ozbiljnija prilika. Zatim je, u 62. minutu, Odita grudima primio loptu na šesnaest metara od gola, precizno naciljao, pa ni intervencija golmana Hutana nije bila dovoljna da sačuiva mrežu moldavskog šampiona.

Posle primljenog gola Šerif se otvorio i pokušao da ugrozi gol Ivice Kralja, ali bez rezultata. Partizan je nastavio da napada, i stvorio nekoliko solidnih šansi, od kojih se ističe sjajan volej Simona Vukčevića, koji je izblokiran telom. Sjajnu priliku propustio je Pjer Boja u 90. minutu, kada je šutirao preko gola.
Beta
Tako su “crno-beli” stekli minimalnu zalihu pred revanš, koji se u Tiraspolju igra za sedam dana. Ipak, iako je prednost minimalna, nije primljen nijedan gol, što je u evropskim mečevima pred svojom publikom najbitnije. Ključni problem Partizanove igre ove srede je bila sredina terena, pošto Simon Vukčević očigledno nije uspeo da na pravi način zameni dugogodišnjeg kapitena i plejmejkera "crno-belih" Sašu Ilića.

Posle meča trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je da je "očekivao da će u njegovoj ekipi ove večeri biti više raspoloženih igrača".

"I pre meča sam rekao da nas čeka izuzetno težak meč, pre svega zbog ozbiljnosti protivnika, koji je igrao tehnički i taktički dobro. Vreme je bilo izuzetno teško za igru, ali očekivao sam da bude više raspoloženih igrača Partizana", rekao je Vermezović.

On je dodao da je ipak zadovoljan rezultatom, ali i da "nekim stvarima u igri nije" i da će to morati da poprave u nekoliko narednih dana. Upitan čime posebno nije zadovoljan, Vermezović je odgovorio da će "to reći igračima na sastanku".

Stadion: Partizan. Gledalaca: oko 15.000. Sudija: Krištof Slupik (Poljska)

Partizan: Ivica Kralj, Nemanja Rnić, Marko Lomić, Zoran Mirković, Branimir Bajić, Albert Nađ (od 72. minuta Vladan Vukajlović), Simon Vukčević, Nenad Brnović, Miroslav Radović, Srđan Radonjić (od 45. minuta Pjer Boja), Obiore Odita (od 82. minuta Nikola Grubješić).

Šerif: Sebastijan Hutan, Tasembedo Sumalija, Oleg Gumeni (od 84. minuta Aleksandar Bičkov), Vazma Tarknišvili, Georgi Floresku, Aleksej Kučuk (od 55. minuta Viorel Dinu), Idrisa Ben Derme, Mihaj Jonesku (od 58. minuta Roman Goginašvili), Aleksandru Epureanu, Razvan Kokis, Florin Lakusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: