NZ: Janković sigurno u polufinale

Izvor: B92

Četvrtak, 04.01.2007.

10:05

Default images

Jelena Janković uspela je da se plasirala u polufinale turnira na Novom Zelandu.

Janković, koja je postavljena za prvog nosioca u Ouklendu, pobedila je Grkinju Eleni Danulidu sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:4.

Za razliku od singla, Janković nije ponovila isti uspeh i u dublu, pošto je u paru sa Tinom Križan ispala sa turnira od Eleni Danilidu i Nemice Jasmin Ver, koje su bile bolje rezultatom 2:0 (6:2, 6:3):

"Odličan dan je iza mene! Imala sam tešku protivnicu, Danilidu je veoma nezgodna i nepredvidiva igračica. Morala sam protiv nje da podignem nivo igre i zadovoljna sam prikazanim! Odigrale smo dobar meč, publika je bila oduševljena nekim udarcima, a najviše ih je oduševilo moje ponašanje na terenu i fer igra! Stadion je bio pun, oduševljena sam navijačima iz Srbije koji mi pružaju podršku. Uvek mi je drago videti naše ljude po svetu... Idemo dalje," rekla je Jelena posle meča.  Zbog kašnjenja aviona i pomeranja letova kojim je trebala stići do Novog Zelanda, Jelena je praktično u poslednji momenat uspela da stigne na turnir. 

"Svi su bili zabrinuti, pogotovo direktor turnira jer sam došla u gotovo poslednji minut. Nisu verovali da ću biti spremna da igram. Zadovoljna sam početkom sezone pogotovo što sam iz aviona izašla na teren. Igrala sam dobro sva tri meča iako su jako teški uslovi za igru. Duva veoma jak vetar tako da je teško kontrolisati loptu, najvažnije je da se dobro krećem. Puno nosilaca je eliminisano iz žreba kao što su Miskina, Hantuhova, Bartoli...  U svakom slucaju, srećna sam što je sezona počela jer počinju nove bitke, pohod ka samom vrhu!", zaključila je Jankovićeva.

U narednom kolu i borbi za finale naša najbolje rangirana teniserka igraće protiv Francuskinje Kamil Pin. U drugom polufinalu igraće Vera Zvonareva i Žil Krejbas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: