Odbojkaši SCG pobedili i Argentinu

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Nedelja, 26.11.2006.

05:05

Default images

Odbojkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore ostvarila je i sedmu uzastopnu pobedu na Svetskom prvenstvu u Japanu.

'Plavi' su u utakmici drugog kola u četvrtfinalnoj grupi 'E' bili bolji od Argentine, 3:1 (25:18, 25:16, 24:26, 25:17)

Prvi set naš tim je dobio za 20 minuta, drugi je trajao dva minuta duže, a u oba je naš tim totalno dominirao, rano stvorio veliku razliku i bez problema je čuvao.

U trećem setu Argentinci su pružili ozbiljan otpor, a do prve meč-lopte za 'Plave' igralo se 25 minuta. Posle 24:22 usledila je serija grešaka reprezentativaca Srbije i Crne Gore pa su Argentinci dobili set sa 26:24.

Iznenađenja ipak nije bilo, posle dominacije SCG u četvrtom setu meč je završen. Trener Igor Kolaković odmarao je Novicu Bjelicu i Gorana Vujevića.

Ponedeljak je slobodan dan, u utorak naš tim igra sa selekcijom Japana, u sredu, u poslednjem kolu četvrtfinalne grupe, sa reprezentacijom Poljske.

Dvorana: Sendai Siti Gimnasium. Gledalaca: 1.553 Sudije: Karampecos (Grčka), Rob (SAD).

SCG: Bojović, Boškan 14, Samardžić (libero), N. Grbić 4, V. Grbić 9, Bjelica, Gerić 10, Vujević, Miljković 27, Petković, Nikić, Podraščanin 11.

Argentina: Milinković 15, Bidegajn 1, Porporato 8, Efon, Gramalja, Šoltis 14, Konsina 6, Spajić 7, De Keko 3, Ernades, Meana (libero), Djani 4.

Selektor Igor Kolaković rekao je da je visoka razlika u prva dva seta pokazala da je tim ušao spremno u meč.

"Dobro smo igrali u prva dva seta, ali smo izgubili koncentraciju u trećem. Ipak, uspeli smo da dobijemo sa velikom poen razlikom".

On je rekao da "plavi", ipak, žele da dobijaju sve setove, a ne da razmišljaju o poen razlici i o tome kako da stvore što bolji količnik, koji posle bodova, odlučuje o plasmanu ekipa na tabeli grupe.

Kapiten Nikola Grbić kaže da je sedmi trijumf u nizu veoma važan.

"Nastavak pobedničkog niza je veoma važan, ali je još važnije otići u narednu rundu, u polufinale. Samo treba da damo svoj maksimum u narednim utakmicama", kazao je Grbić.

Korektor SCG Ivan Miljković rekao je da su "plavi" u prva dva seta igrali veoma dobro.

"Međutim, u trećem setu smo grešili, pa smo taj deo izgubili, ali smo četvrti ponovo lako dobili", objasnio je Miljković.

Prema njegovoj oceni, Argentina je igrala dobro, ali "plavi" su bili dobro pripremljeni, što su i dokazali trijumfom.

Selektor Argentine Hon Uriarte ocenio je da je njegov tim poboljšao igru u odnosu na prethodni meč i poraz od Rusije (0:3).

"Ekipa SCG je uspela da zadrži visok nivo igre i posle izgubljenog trećeg seta. Posebno dobro su igrali u napadu i kontri. Zato smo izgubili".

Kapiten Argentine Markos Milinković trenutno je u vrhu tabele najboljih poentera na šampionatu, ali je rekao da je cilj njegove ekipe da trijumfuje u što većem broju utakmica u drugoj rundi, a da njegov učinak nije važan.

"Ne zanima me koliko poena upisujem. Cilj u svakoj utakmici je pobeda mog tima, bez obzira na broj poena koji su pripisani meni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: