Đoković:"Cilj i dalje mesto broj 1"

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.10.2006.

15:37

Default images

Osvajanjem drugog ATP turnira u karijeri Novak Đoković ostvario je i najbolji plasman u karijeri – 16. mesto na listi. Ovo je ujedno i najbolja pozicija nekog srpskog tenisera – do sada je najbolji bio Slobodan Boba Živojinović, koji je u oktobru 1987. godine zauzimao 19. poziciju.

U pohod na TOP 10 svetskog tenisa devetnaestogodišnji Beograđanin kreće već za dan-dva, kada u 1. kolu turnira u Beču igra sa Čehom Tomasom Zibom. Turnir se igra na tvrdoj podlozi, nagradni fond je veći od 580.000 evra, a naš teniser je postavljen za osmog nosioca. Prava poslastica Đokovića očekuje u drugom kolu, gde je mogući rival Dejvis kup reprezentativac Švajcarske Stanislas Vavrinka. Do kraja godine postoji šansa da se Đoković plasira i na finale Mastersa, ali iako su mnogi rekordi oboreni ove godine, glavni cilj se zna.

"Drago mi je što sam postao najbolji srpski teniser u istorji, ali nisam se time opterećivao jer je moj cilj da budem broj jedan na planeti. Polako idem ka tome, a ovo je samo početak. Mislim da sam na pravom putu i nemam nameru da se zaustavim. Učiniću sve da ostvarim taj cilj,“ rekao je Đoković koji se u ponedeljak u Beogradu slikao sa dresom reprezentacije Srbije, dok je dres "trikolora" u Mecu dobio od grupe obožavateljki.

Neki sportisti smatraju da im nova himna, grb i nova država pomažu da daju svoj maksimum. Neki drugi motive nalaze u sebi, a grb i himna su tu da takmičenju daju poseban značaj.
"Rođen sam u Srbiji i živim ovde ceo život. U tenisu iskreno nismo mnogo osetili odvajanje države jer u prvih 1000 nema igrača iz Crne Gore. Igrati za svoju zemlju, za Srbiju je poseban osećaj. Davao sam sve od sebe i kada sam igrao za Jugoslaviju, i za SCG, i sada kada igram za Srbiju. To neće promeniti ništa u mom pristupu..."
Novak Đoković je vrlo brzo počeo da materijalizuje svoj veliki talenat i ove sezone uz ovaj rezultat, osvojio je i turnir u Amersfortu, igrao i u finalu Umaga i polufinalu Zagreba:

" Teško mi je da opišem kako se osećam,  imam samo 19 godina, a ovo je treće finale u 2006. koje sam odigrao i drugi osvojeni turnir. To je veliko dostignuće jer se profesionalno bavim tenisom nekoliko godina“, rekao je Đoković koji je najavio da je njegov cilj i dalje plasman na poziciju broj 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: