"Grobari" na "večitom derbiju"!

Izvor: IV IL

Četvrtak, 21.09.2006.

12:25

Default images

FK Partizan u predstojeći "večiti derbi" ulazi pojačan podrškom navijača sa južne tribine - "Grobara" (tri najveće grupe - "Grobari Beograd", "Grobari 1970" i "Južni Front"), koji su odlučili da privremeno "zamrznu" bojkot i bodre fudbalere protiv Crvene zvezde.

Predstavnici "Grobara" saopštili su svoju odluku novinarima u MPC i rekli da su "odlučili da pomognu klubu u jednoj od najtežih situacija u njegovoj istoriji". Uz predstavnike navijača prisustvovali su i igrači "crno-belih" Albert Nađ, Nemanja Rnić, Ivica Kralj, Milan Smiljanić, Nebojša Marinković i Ivan Tomić.

Aleksandar Vasić (Grobari Jug): „Ovo je jedan od prelomnih trenutaka za naš klub i želimo da mu pomognemo sada kada je najteže i odbranimo čast „grobarstva“. Zahtevamo da uprava kluba uputi javni poziv Radomiru Antiću da zauzme mesto generalnog menadžera kluba, jer je on čovek koji to svojim autoritetom i znanjem zaslužuje. Jasno želimo da navijačima, upravi, igračima i svim ljubiteljima fudbala poručimo - ako smo mi odlučili da pomognemo klubu, sada kada mu je najteže, isto to očekujemo i od uprave koja ne zna da vodi Partizan stazom slave i uspeha, moraju da se odreknu lične sujete, priznaju grešku, podnesu ostavke i predaju mesto boljima koji će Partizan voditi srcem. Pitamo se zašto u našem klubu nema mesta za jednog Antića, Jokanovića, Golca, Vukotića, Batu Mirkovića, Predraga Mijatovića. Zašto neke druge klubove da čine boljim,a ne naš?“ rekao je između ostalog Vasić.

Albert Nađ (kapiten Partizana): „Bez navijača klub ne može da postoji, to je ono što pričamo godinama. Mi bez njih nismo ništa, oni bez nas takođe ne mogu. Pozivam ponovo sve navijače da se konsoliduju, da nađu zajedničko rešenje, isto tako pozivam i ljude iz uprave da konačno sednu, sve može da se reši za stolom, razgovorom. Svi treba da stavimo prst na čelo i kažemo „živi smo ljudi i grešimo, ali te greške mogu da se isprave...“

Bojkot Uprave i fudbalera na domaćem terenu "Grobari" će nastaviti odmah posle 127. "večitog derbija" sa istim zahtevima - da kompletna uprava napusti klub, ali i da novi menadžer kluba bude Radomir Antić. Na gostovanjima navijači će nastaviti da prate utakmice Partizana, ali će transparenti i dalje biti naopačke okrenuti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: